Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Fulcrum toont vertrouwen in de 650b-markt

Fulcrum maakte al mountainbikewielen in de 26" en 29" maat, maar nu komt ook de nieuwe 'tussenmaat' aan zijn trekken. De Fulcrum Red Power XL en Red Metal XRP komen namelijk in een 27,5" uitvoering.

In de catalogussen voor 2014 zul je heel wat minder traditionele 26″ mountainbikes aantreffen dan voorheen. Zelfs de agressievere trail- en endurobikes krijgen steeds vaker 27,5″ (ook bekend als 650b) wielen. Die moeten de voordelen van de grote 29’er wielen (makkelijker rollen over obstakels, meer grip door groter contactoppervlak, …) verbinden aan de speelsheid en het lichte gewicht van de kleinere wielen. Verschillende tests toonden al aan dat de ‘nieuwe’ wielmaat zeker zijn voordelen heeft.

Ook Fulcrum (het wielenmerk van Campagnolo voor mensen die liever geen Campa op hun fiets hebben) ziet de trend en biedt nu een wielset voor de 27,5″ aan. De Fulcrum Red Power XL bestaat nu dus in alle drie de MTB-wielmaten. De Red Power XL 650b moet een redelijke 1816 gram wegen en 320 euro kosten. De Red Metal XRP weegt 1525 gram en is compatibel met tubeless banden.