Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ga de uitdaging aan in de Paris-Roubaix Challenge

De Ronde van Vlaanderen is achter de rug en dan gaat het in sneltempo naar de kasseien van Roubaix. Ook jij kan meedoen: rij een dag voor de profs de Paris-Roubaix Challenge!

Al meer dan 1300 dappere wielertoeristen hebben de handschoen opgenomen en zich ingeschreven voor de Helletocht. Trotseer zelf ook de roemruchte kasseistroken van het bos van Wallers-Arenberg en van Carrefour de l’Arbre en verwerf eeuwige roem op de vélodrome in Roubaix.

Met drie afstanden is er een uitdagend aanbod voor wielertoeristen van alle niveau’s:
Parcours 170 km – 51,2 km kasseien (start: Busigny / aankomst: Roubaix)
Parcours 153 km – 32,6 km kasseien (start & aankomst: Roubaix)
Parcours 70 km – 9,3 km kasseien (start & aankomst: Roubaix)

Op 5 en 6 april kan je ter plaatse nog inschrijven. Wie meer van klimmen dan van kasseien houdt, kan ook op 20 april een dag voor de profs op het parcours van Luik-Bastenaken-Luik fietsen, want de Liège-Bastogne-Liège Challenge is het laatste onderdeel van de Skoda Classic Challenge.

DE EERSTE ‘NUIT DU VELO’

Vrijdag 5 april organiseert DigestScience de eerste Nacht van de Fiets (Nuit du Vélo) in de nieuwe Jean Stablinski Vélodrome in Roubaix. Dit charity evenement steunt het onderzoek naar maag- en darmziekten. Voormalig geletruidrager Cédric Vasseur van DigestScience verwelkomt een aantal grote namen uit de wielerwereld: Gilbert Duclos Lassalle, Arnaud Tournant, Vincent Lavenu, Cyril Dessel, Jean-Marie Leblanc, Jean Réveillon, Thierry Adam en Gérard Holtz.

TREK EN MAVIC AANWEZIG

Trek sponsort de Paris-Roubaix Challenge en heeft de ideale fiets om in de kijker te zetten: de Domane kreeg ook in cycling.be magazine een topnotering van onze testers. Heb je toch pech met je eigen fiets? Geen probleem: de technische assistentie van Mavic zal opnieuw aanwezig zijn. Voor en tijdens het evenement herstellen de mecaniciens van Mavic gratis jouw fiets (behalve de kost voor reserve-onderdelen). Ontdek daarna het nieuwe Mavic-gamma in de gele tenten van het cycling village.