Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ga op stage met de profs!

Altijd al eens willen trainen en leven als een prof? Eind dit jaar krijgen wielertoeristen opnieuw de kans om samen met Omega Pharma-Lotto op stage te gaan in het Spaanse Mojacar!


Een aantal profs van Omega Pharma-Lotto zullen de deelnemers begeleiden tijden de stage. (foto david stockman)
Deze wielertoeristenstage gaat door van 26 november tot en met 3 december 2011 en wordt georganiseerd door Kortweg Cycling Travel. Minstens zes renners en de technische staf van het huidige Omega Pharma-Lotto zullen de deelnemers begeleiden.

Het Andalusische Mojacar ligt op ongeveer 2200 km van Brussel en op zo’n 90 km van Almeria. De gemiddelde winterse temperatuur bedraagt er 17°C en bovendien geniet Mojacar van een microklimaat.

Het achterland van Mojacar en de daarbij aansluitende streek van Tabernas zijn ideaal voor lange duurtrainingen en bieden zowel mogelijkheden om vlak als heuvelachtig te rijden. Meer landinwaarts kunnen heuvels tot 700m à 1000m hoogte beklommen worden. Voor de zeer geoefende fietsers zijn er zelfs mogelijkheden om verder landinwaarts tot 2000m hoogte te fietsen.

De deelnemers aan de stage verblijven in Hotel Marina Playa 4*, dat op nauwelijks 50m van de zee, 3 km van het toeristische centrum van Garrucha en op 6 km van oude centrum van Mojacar ligt. Het is sedert een vijftal jaar de vaste uitvalsbasis voor de Rabobank Wielerploegen tijdens het hun verblijf in Mojacar.

De fietsen van de deelnemers worden vervoerd met de technische DAF truck. De officiële Skoda wedstrijdwagen volgt, assisteert en bevoorraadt tijdens de ritten en de ervaren technische staf is aanwezig voor massages, technische assistentie en de nodige tips & tricks. Performance voorziet de wielertoerist van de nodige koolhydraten en energierijke rijke voeding. ’s Avonds zijn er enkele infosessies gepland met de Omega Pharma-Lotto renners & staf.