Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Garmin vernieuwt Virb-actiecamera’s

Deze zomer lanceert Garmin twee robuuste actiecamera's: de VIRB X en VIRB XE. Met die camera's kunnen avontuurlijke sporters de spannendste momenten op HD-beeld vastleggen. De vorm van de originele Virb is compleet aangepast.

De VIRB X en VIRB XE beschikken met de G-Metrix over een bijzondere functie. De sensoren van de G-Metrix registreren in real time extra gegevens zoals snelheid en versnellingskracht en geven die met animaties bovenop de beelden weer. De gps-sensor en versnellingsmeter van de G-Metrix zijn compatibel met andere apparaten zoals de Garmin fiets-gps’en en je kunt extra gegevens binnenhalen via optionele sensoren zoals de Garmin Vector fietsvermogenssensor en de hartslagmeter (dankzij de ANT+-verbinding), zodat de gebruiker zijn prestaties onmiddellijk kan analyseren.

De nieuwe actiecamera’s van Garmin zijn zonder bijkomende behuizing waterdicht tot op een diepte van 50 meter. Je kunt HD-video-opnamen maken in 1440p30, 1080p60 en 720p120 (1080p30 en 480p120 met de X). Met een speciale fotoknop en de mogelijkheid om breedbeeld 12 MP foto’s te maken met snelheden tot 30 frames per seconde is hij ook perfect voor het maken van foto’s. Je kunt zelfs foto’s nemen terwijl je video opneemt. Je kunt hem ook instellen om automatisch foto’s te maken gedurende lange perioden, met instelbare tussenpozen van maximaal 120 seconden. Het waterafstotende objectief produceert zowel heldere onder- als bovenwaterbeelden. Schokken en trillingen worden opgevangen door het spansysteem met antislipkop.

De geïntegreerde wifi-functie linkt de VIRB X en VIRB XE met de VIRB Mobile-app op smartphone of tablet. Dankzij die app wordt monteren een fluitje van een cent en raak je je camera nooit meer kwijt. De VIRB-traceerfunctie registreert namelijk telkens de laatste bekende gps-positie van de camera. Smartphones met Bluetooth 4.0 connectiviteit kun je ook op die manier verbinden.

De VIRB X en de VIRB XE zijn vanaf deze zomer verkrijgbaar en kosten respectievelijk 299 euro en 399 euro.