Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Géants des Ardennes ultieme rit voor Climbing for Life

2300 wielertoeristen trotseerden het regenweer om vol enthousiasme de Géants des Ardennes, de laatste manche van de bpost bank Cycling Tour, te rijden.

Voor velen was het de ultieme training voor Climbing for Life.

Geen zonnige zondag in Angleur, waar de VOO Arena het startpunt was voor de Géants des Ardennes. De deelnemers hadden de keuze uit tochten van 76 en 157 km.
 
De lange tocht telde in totaal 13 hellingen waaronder de Côte de Stoumont, de Côte du Vieux Fourneau en Côte de Strivay. Goed voor in totaal 2441 hoogtemeters. Ook een passage over Baraque de Fraiture, met zijn 651 meter de derde hoogste top van België, lag op dit traject.

De korte tocht van 76 km telde 7 hellingen waaronder de nijdige Côte de Chambralles, die een gemiddeld stijgingspercentage heeft van 9,5 %. In totaal was deze route goed voor 1316 hoogtemeters.

Voor velen vormde de Géants des Ardennes dan ook een ideale voorbereiding op Climbing for Life, de uitdagende tocht over de Galibier op 31 augustus. Al valt te hopen dat het weer in de Alpen beter is dan in de Ardennen…

De weersvoorspellingen van eerder deze week kwamen helaas uit. Regen werd voorspeld en regen is wat de deelnemers kregen. 2300 moedigen lieten zich niet afschrikken door de druppels en genoten van de mooie maar zware tocht door de Ardennen.