Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

GETEST: Castelli RoS & Sportful Fiandre Ultimate WS winterjassen

Als je in de huidige omstandigheden buitenkomt met een versleten fietstrui, weet je al snel hoe laat het is: tijd om een nieuwe winterjas uit te zoeken. Wij konden twee Italiaanse topmodellen van Sportful en Castelli uitproberen en die maken duidelijk dat nieuwer wel degelijk beter is.

Hou je niet van rondflapperende winterjassen? Dan is deze nieuwe Castelli Alpha RoS Jacket (289,95 euro) misschien wel iets voor jou. Het Gore Windstopper 150 materiaal is soepel, zit mooi strak (maar niet hinderlijk) rond het lichaam, ademt erg goed en is bovenal uitstekend bestand tegen regen. Typerend voor de Alpha is het extra shirt met tweede ritssluiting dat in de jas is verwerkt. Als de temperaturen veranderen kun je een van beide ritsen wat openen, zodat het bereik van deze Castelli erg ruim wordt, van onder het vriespunt tot net boven de tien graden. Het ritszakje aan de voorkant is handig. Alleen jammer dat we de stikking aan de rechterbovenkant van de zakken achteraan hebben kapotgemaakt en dat al na de derde rit. Dat had iets steviger mogen zijn voor dit soort product, want voor de rest alleen maar lovende woorden: met de Alpha ROS koop je één winterjas waar je zowat heel de winter mee weg kunt.

Sportful noemt deze Fiandre Ultimate WS Jacket (200 euro) de ultieme Fiandre-jas en dat wil wat zeggen, want alle Fiandre’s die we tot nu toe hebben geprobeerd, waren stuk voor stuk topproducten. De nieuwste Gore Windstopper 4 Way Light wordt hier gecombineerd met de NoRain-behandeling, zodat de jas waterafstotend en tegelijk goed ademend is. Je zou deze jas moeten kunnen inzetten van 0 tot 20 graden. Dat laatste hebben we de laatste tijd niet meer behaald, maar vanaf het vriespunt tot er ruim boven voelden we ons altijd comfortabel. Enkel het ondershirt aanpassen aan de noden van de dag en je kunt gerust op pad. Tijdens natte en winderige dagen voelden we ons goed beschermd van de elementen. Bovendien kun je deze nieuwe Fiandre-jas momenteel testen in 45 winkelpunten in België en Nederland om je te laten overtuigen van de kwaliteiten.