Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

GETEST: de Kask Valegro van Ineos Grenadiers

In het februari-/maartnummer van Cycling kan je al de tests van drie MIPS-helmen van WorldTour-leveranciers lezen, maar je had nog die van de lichte en luchtige Kask Valegro van Geraint Thomas en Egan Bernal tegoed. Ons verdict lees je hier.

De Kask Valegro (189 euro) is de klimhelm voor de Ineos Grenadiers en met zijn 210 gram behoort hij inderdaad tot de lichtgewichten. Maar een helm is meer dan zijn gewicht. Gelukkig ontgoochelt de Valegro ook daar niet, want de pasvorm en de goed geplaatste mousse aan de binnenkant zorgt er samen met dat laag gewicht voor dat je de helm niet voelt zitten op je hoofd. De helm valt mooi over en rond je hoofd en blijft niet dansen bovenop je kruin.

Voeg daar de heel ruime verticaal aanpasbare sluiting (die ervoor zorgt dat hij mooi onderaan je schedel aangrijpt) aan toe en je zit met een helm die onmerkbaar en onwrikbaar blijft zitten. De luxueus aanvoelende kunstleren riem onder de kin zorgt voor een extra comfortgevoel en is een oplossing voor mensen die door standaard riempjes last hebben van irritatie.

Eveneens belangrijk voor een helm voor klimmers is de verluchting en daar scoort deze Kask heel goed. De vele en grote openingen staan garant voor een vlotte verkoeling. Zowat het enige dat deze Valegro niet heeft, is een extra veiligheidssysteem zoals MIPS. In de plaats daarvan gebruikt Kask de MIT-technologie, waarbij al het schuim over de hele helm wordt beschermd door een polycarbonaatlaag. Zo wordt de veiligheidsfunctie van het schuim niet aangetast. Hoe hoog de effectieve bijdrage aan de veiligheid is, is moeilijk vast te stellen, maar feit is wel dat de helm er langer mooi door blijft. Over dat uiterlijk van de Kask Valegro was iedereen het hier trouwens eens: een prachtige, tijdloze helm!

Lees onze testverslagen van de drie MIPS-helmen van WorldTour-leveranciers Lazer (met de Sphere MIPS), Giro (Helios Spherical) en MET (Rivale MIPS) in het compleet vernieuwde februari-/maartnummer van Cycling, nu in de winkel, HIER online te bestellen of HIER online te lezen via Blendle!