Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

GETEST: Eroe levert Pools vakmanschap voor alledaagse helden

Niemand minder dan Michal Kwiatkowski is een trouwe Instagram-volger van het Poolse Eroe. Omdat we zelf wilden ontdekken wat de ex-wereldkampioen daartoe drijft, testten we een set bestaande uit het Instant Slimmer Grinta-shirt, de bijbehorende windstopper en de bibshort.

Het logoloze shirt met korte mouwen ziet er simpel uit, maar niets is minder waar. Het merendeel bestaat uit stevig, erg rekbaar lycra dat met een aerodynamische snit je torso nauw omsluit. Vooral de V-hals voelt zeer aangenaam aan tijdens langere ritten waarbij je nek in ietwat doorgezakte positie staat. De mouwen zijn voorzien van aeropanelen en dat voelt lekker, zeker in combinatie met de mesh onderkant die voor extra verluchting zorgt.

HANDIG ZIJZAKJE VOOR TOOLS OF GELLETJES

Aan de zijkant vind je nog een klein zijzakje waar je snel een gelletje kan uithalen of lege papiertjes eenvoudig in wegmoffelt. Zelfs een compacte multitool past er perfect in. De overige achterzakken zijn iets krapper dan bij de meeste shirts, maar je kan er nog steeds wat in kwijt. Voor 80 euro krijg je zeker waar voor je geld met dit Instant Slimmer Grinta-shirt. Wil je een lichtere variant? Dan is de Ultralight-versie de moeite. Vederlicht, stijlvol en ideaal als ondershirt of gewoon als truitje voor tijdens de zomer.

LUCHTIGE WINDSTOPPER

De Instant Slimmer Light Gilet is een mondvol voor een windstopper met lange achterflap (70 euro). Die vervult op zijn beurt zijn taak met verve en past netjes in de middelste achterzak. Het ZeroWind-membraan houdt de wind van je lijf en is tegelijk waterafstotend. Enkel de bovenrug en je zijkanten worden niet beschermd, maar wel bedekt door ventilerende meshstroken. Het kraagje aan de hals is nogal aan de hoge kant, maar bij hevige wind zit je wel lekker gezellig. Kortom, een zeer degelijke windstopper die doet wat hij moet doen.

“‘S WERELDS BESTE BIBSHORT”

Tot slot de bibshort. Eroe claimt dat het de beste fietsbroek is, dus de verwachtingen waren hooggespannen. Het leuke aan de short is dat je de lengte kan kiezen. Ofwel ga je voor een standaard pijplengte, ofwel kies je voor de vier centimeter langere versie. Zeker een grote meerwaarde voor hoog opgeschoten lichtgewichten met Froome-benen. Met slechts een naad per broekspijp is er van irritatie geen sprake en ook het zeem zit als gegoten. Rechtstaand voelde het nogal dik, maar op de fiets was dat ‘vervelende’ gevoel niet meer merkbaar. Door de extra padding is het trouwens ideaal voor langere ritten in het zadel.

UITSTEKENDE PRIJS-KWALITEITVERHOUDING

Nog bij de 100% zwarte broek zonder franjes zitten de elastische banden aan de uiteindes niet hyperstrak, waardoor het duidelijk wordt dat Eroe focust op puur comfort, niet op compressie. Dat voel je ook aan de comfortabele bretellen die je geen vijf centimeter kleiner maken door de druk. Enkel jammer dat bij ons de broekspijpen af en toe wat omhoog durfden kruipen. Bij de langere versie spant de band namelijk iets minder hard dan bij de normale lengte. Een extra siliconen gripper had hier niet misstaan. Voor niet meer dan 99 euro is het zonder twijfel een bibshort met uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en een hoog endurance-gehalte.

Eroe, voor alledaagse helden? Ongetwijfeld! Maar wil je nog meer ideeën opdoen voor een perfecte winteroutfit, KLIK DAN HIER voor onze special over winterkleding!