Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

GETEST: Feedback Sports Sprint-werkstand

Mooi is ie wel, deze werkstand van Feedback Sports, maar we hadden er niet veel vertrouwen in dat we goed aan een fiets zouden kunnen werken als hij gewoon aan de voorvork wordt vastgehouden met een snelspanner. We werden verrast ...

Die bedenking kwam voordat we een tiental fietsen hadden ge(de)monteerd en zelfs een vastzittend bracket hadden losgekregen op deze Sprint (309,95 euro) … Hij klapt vlot open en doet dat op een manier waardoor de degelijkheid ervan afdruipt. Je kan hem mooi op de perfecte hoogte vastzetten en ronddraaien, zodat je altijd goed de fiets kan bereiken.

Om de fiets erop te plaatsen, klap je de bovenste arm in de horizontale positie en glijd je hem in het bevestigingsslot. Daarna zet je de voorvork vast in de snelspanner – zowel gewone assen als (Boost-)steekassen passen – en je laat het bracket rusten op het plastic gedeelte. Op die manier blijft de fiets stabiel, zelfs bij zware werkjes. Daardoor is hij zijn niet geringe prijs meer dan waard.

Deze test verscheen in het septembernummer van cycling.be magazine. Abonneer je HIER, mis geen enkele materiaaltest meer én krijg er een gratis en handig fietscadeau bovenop!