Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

GETEST: PRO Expert Toolbox is klaar voor elke fietsklus

Een voor een je gereedschappen verzamelen om aan je fiets te werken kan duur uitvallen, dus is een gereedschapskoffer een logische investering. Maar hoe kies je er een die quasi alle klusjes aankan en toch zo weinig mogelijk overbodige spullen bevat? Een zo compleet mogelijke set op de kop tikken is de boodschap en dat brengt ons bij deze Expert Toolbox van Pro Bikegear.

De meest uitgebreide set van dit betrouwbare zustermerk van Shimano bevat 42 delen en verbergt ze in een stevige, plastic koffer met een mooi ingedeelde binnenkant uit zwart schuim. De sleutels en accessoires kregen een update en zijn nu stijlvol zwart. Neem je ze vast, dan valt de kwaliteit op. We konden ons er al goed mee uitleven, want er passeerden al heel wat testfietsen de revue en ook onze eigen vloot vraagt regelmatig onderhoud. 

De inbussleutels worden het vaakst gebruikt en passen perfect, terwijl de populairste maten nog geen tekenen van slijtage vertonen – ook niet na meerdere maanden intensief gebruik. Verder vind je onder meer spaaksleutels, Torx-sleutels (die ontberen wel het comfortabele handvat van de inbussleutels), een rubberen hamer (soms heb je wat overtuigingskracht nodig om bv. een pressfit bracket uit een frame te kloppen), ketting- en cassettegereedschap, materiaal om schijfremmen te richten en af te regelen, maar ook een lintmeter en bandenlichters. De opvallendste toevoeging is het gereedschap om Pressfit-brackets te monteren en verwijderen. Dat kwam intussen al van pas, terwijl je het in niet al te veel sets terugvindt. 

We konden de verschillende stukken nog niet op fouten betrappen. Alles voelt stevig en kwalitatief aan en doet waarvoor het dient. Is er dan geen kritiek? Wel, we gebruiken bijvoorbeeld liever een moderne cassettetang dan een klassieke kettingzweep, maar dat is slechts een detail. Het gemak waarmee bijvoorbeeld de kabelkniptang zijn werk doet, maakt dat ruimschoots goed. De Pro Expert Toolbox (339 euro) is zonder meer een aanrader voor wie bijna al het werk aan zijn fiets zelf wil doen. Als je dan toch nog met hangende pootjes naar de fietsenmaker moet, zal het niet aan je gereedschap liggen.

Null