Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

GETEST: SKS Compit Plus met geïntegreerde powerbank

Niet iedereen heeft zin om een paar honderd euro uit te geven aan een fiets-gps. Dan komt een stevige stuurhouder voor je smartphone wel van pas, als je wil navigeren via een app. SKS biedt de Compit zelfs aan met een handige powerbank.

Het Duitse SKS maakt meer dan alleen pompen en spatborden. Deze Compit Plus (79,99 euro) is een veilige oplossing om je smartphone veilig op het stuur te plaatsen om bijvoorbeeld gemakkelijk een route te volgen. Je monteert de houder vlot op de meeste types sturen en hij staat automatisch recht voor je, op een goed zichtbare positie. 

Als je op een dergelijke manier een route volgt en je rit registreert, smelt het batterijniveau van je telefoon natuurlijk als sneeuw voor de zon. Daarom is de Plus in de modelnaam belangrijk, want die duidt op de powerbank die is meegeleverd. Die draai je op de stuurbeugel en hij geeft draadloos voeding aan je NFC-compatibele telefoon. 

Wij gebruikten de Compit in combinatie met de Compit iPhone Cover (12,95 euro) die gemakkelijk te gebruiken en schokbestendig bleek. Heb je een andere smartphone, dan kan je de universele bevestiging stevig vastkleven op een cover die wel op je gsm past. SKS heeft trouwens een handige MyBike-app met onder meer navigatiefunctionaliteit.