Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

GETEST: Specialized Aethos, Canyon Aeroad, Trek, Colnago, Look …

In de Fietsgids 2021 van cycling.be magazine ontdek je niet minder dan 55 racefietsen, gravelbikes en MTB's, waarvan we er ook nog een aantal hebben getest. Hier alvast een voorsmaakje!

Onder die testfietsen vind je heel wat moois, zoals de illustere Specialized Aethos, de Tour-winnende Colnago V3Rs, de snelle Canyon Aeroad CFR, comfortabele Look 765 Optimum+, Trek Émonda SL 7, Prorace Randa DSQ, Trek Procaliber … 

Prorace Randa DSQ: SNEL SPRINTEN? DE RANDA KAN DA!

Prorace Randa

Met zijn frivole framevormen springt de jongste aerofiets van het Belgische Prorace wel uit de band. Voeg daar de custom lakking met effecten van geborsteld aluminium en marmer aan toe en je zal in geen geval de verkeerde fiets meenemen na een iets te lange stop aan het clubcafé – tenminste, wanneer we opnieuw mogen genieten van dat soort momenten. 

Veel aerofietsen lijken op elkaar, maar deze Randa DSQ – waarbij DSQ staat voor ‘disc’, want hij is niet met velgremmen verkrijgbaar – vaart toch een aparte koers, met zijn kenmerkende knik in de onderbuis en zadelbuis die zich opvallend ver rond het achterwiel plooit. Andere eigenschappen zijn dan weer typisch voor deze categorie, zoals de vloeiende integratie van alle elementen rond het balhoofd, de aero cockpit en de zadelpen met interne zadelpenklem. Prorace verdient trouwens wel wat krediet voor het feit dat het die klemming goed heeft uitgewerkt. Hier dus geen gekraak of zakkende zadelpen. [lees verder in het magazine]

Ontdek alle reviews in de Fietsgids 2021 van cycling.be magazine, nu in de winkel, HIER online te lezen via Blendle of HIER online te bestellen in de webshop.