Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Gilbert verkent Roubaix met aangepaste Ridley Noah

Sinds de zege van Mathew Hayman in Paris-Roubaix met de aerodynamische Scott Foil wordt er duchtig geëxperimenteerd met aerofietsen op de kasseien. Ridley paste de Noah speciaal aan en vier Lotto Soudal-renners mochten de vernieuwingen uitproberen.
Net voor de Ronde van Algarve trok Marc Sergeant met vier renners naar de Noord-Franse kasseien, die er trouwens erg vettig bij lagen, om er de ‘Roubaixbestendige’ Ridley Noah Fast uit te proberen. De voorvork werd aangepast zodat die een vorksprong van een halve centimeter langer kreeg. Dat betekent dat het voorwiel een halve centimeter verder naar voren staat, wat zorgt voor meer stabiliteit en zelfs extra comfort – exact wat renners nodig hebben in een loodzware koers zoals Paris-Roubaix
Renners en ploegen zijn tegenwoordig steeds op zoek naar manieren om snelheid te winnen en vermogen uit te sparen, en daarin past deze poging om de snelle Noah Fast zelfs in de allerzwaarste kasseiklassieker in te zetten. Dankzij de schijfremmen is er in elk geval voldoende ruimte om dikke banden te monteren.