Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Girmay wereldkampioen op deze gepersonaliseerde fiets?

Als Girmay zondag als eerste over de meet rijdt, zal hij dat doen met zijn gepersionaliseerde Cube Litening. Ook de Cannondale-fiets van zijn landgenoot Merhawi Kudus krijgt een gehele make-over: beide fietsen zullen zondag de Mount Pleasant oprijden in de kleuren van Eritrea.

Biniam Girmay was vorig jaar nog de sensatie op het WK bij de beloften hier in Leuven. Hij werd in de sprint op een knappe manier tweede. Een sprint waar Thibau Nys zesde werd. Een jaar later behoort de Eritreeër tot het kransje favorieten. Geen wonder met een voorjaarsklassieker (Gent-Wevelgem) en een rit in de Giro rijker. Met twee podiumplekken in de Grote Prijs van Quebec (3de) en Wallonië (2de, na van der Poel), lijkt hij zijn goede vorm gevonden te hebben. Toch wou zijn fietsensponsor de 22-jarige renner nog een, mentaal weliswaar, duwtje in de rug geven. Zijn CUBE Litening C:68X werd in de kleuren van zijn land gespoten. Op de bovenbuis staat te lezen: ‘Veni, Vidi, Bini’. Of Bini gelijk zal staan aan overwinnen zullen we zondag pas weten.


Ook Merhawi Kudus kan rekenen op extra steun van zijn fietsenmerk, Cannondale. De nieuwe Cannondale SuperSix EVO is uitgevoerd in het groen, rood, wit, geel en blauw, de kleuren van de Eritrese vlag. De nationale kampioen reed eerder dit jaar al de Giro en de Vuelta.