Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Giro en Bell maken helmen veiliger met MIPS

De MIPS-technologie draait rond een dun extra laagje binnenin de helm. Bij een val beweegt dat net voldoende zodat je extra bescherming krijgt bij een impact. Bell en Giro gebruiken MIPS in vijf helmen.

MIPS staat voor Multi Directional Impact Protection System. MIPS is een binnenschaal, geïntegreerd in de helm. MIPS is ontwikkeld door wetenschappers van het Karolinska-ziekenhuis en het Royal Institute of Technology in Stockholm, Zweden. Het concept is het resultaat van 19 jaar wetenschappelijk onderzoek. Bell is opgericht in 1954 en Giro in 1985 en zijn samen marktleider op het gebied van hoogwaardige helmen voor mannen en vrouwen. Bell en Giro geloven, na uitgebreid onderzoek, dat helmen uitgerust met de MIPS-technologie extra bescherming bieden bij bepaalde vormen van impact, veroorzaakt door een valpartij.

HOE WERKT MIPS?

Er zijn drie belangrijke kenmerken van een met MIPS uitgeruste helm: de EPS-liner, de Low Friction-liner met een elastomeer bevestigingssysteem daartussen. Bij een botsing, strekt het elastomeer bevestigingssysteem waardoor de EPS-liner zelfstandig rond het hoofd draait. Hoeveel kan het MIPS systeem bewegen? Een paar millimeter. Maar die paar millimeter van beweging kan de kracht verminderen die wordt overgedragen aan je hersenen bij een impact.
Bekijk de filmpjes bovenaan en in de inzet om de werking in beeld te zien. 

Welke Bell en Giro helmen hebben MIPS?

Bell Stoker MIPS

Als je klaar bent voor de volgende stap in het rijden van trails, dan is de Stoker voor jou gemaakt. Deze betrouwbare helm voor in de bergen heeft precies de juiste combinatie van vorm en inhoud. Met de Overbrow Ventilatie en een verlengde achterzijde, houdt de Stoker je hoofd koel rij je zelfverzekerd op uitdagend terrein. De Stoker heeft een verstelbaar vizier en een Speeddial Fit System om de helm eenvoudig passend te maken.

Bell Super 2 MIPS

De Bell Super 2 downhillhelm is door het baanbrekende afneembare kinstuk twee helmen in één. Verwijder het kinstuk en doe het in je rugzak voor langere beklimmingen. Klik het daarna weer vast als je gevaarlijker terrein opgaat. De Super 2 is voorzien van het Overbrow Ventilatie TAG passysteem en heeft een camera-houder. Alles wat je nodig hebt om all-mountain terrein te veroveren. Leverbaar vanaf half maart.

Giro Sutton MIPS

De Sutton is een ontwerp met laag profiel vol slimme kenmerken zoals een geïntegreerde klem voor verlichting, een afneembaar zacht vizier en verstevigde openingen voor gebruik met U-slot zodat stadsfietsers en woonwerkfietsers hun helm mee kunnen sluiten met hun fiets. Leverbaar vanaf maart 2015.

Giro Feature MIPS

De Feature heeft een vorm met laag profiel met een groter bereik dan traditionele XC-helmen en luchtkanalen die warmte omhoog en naar buiten sturen wanneer je klimt op lagere snelheden. Een in-mold polycarbonaat schaal uit één stuk verbetert de duurzaamheid en zorgt ervoor dat de gewichtstoename tot een minimum wordt beperkt. Dankzij het In-Form passysteem kun je de pasvorm met één hand aanpassen. Leverbaar vanaf eind februari.

Giro Savant MIPS

De Savant heeft een slank ontwerp en biedt indrukwekkende ventilatie dankzij de 25 Wind Tunnel luchtopeningen. Dankzij het Roc Loc 5 passysteem biedt de Savant een uitstekende pasvorm. Het lichte gewicht en de duurzaamheid van de In-Mold-constructie geeft een veilig gevoel. Leverbaar vanaf half maart.