Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Giro-ritwinnaars krijgen telkens unieke Kask-helm

Het Italiaanse Kask viert dit jaar de samenwerking met de Giro d’Italia door aan elke ritwinnaar een custom Utopia-helm te overhandigen, met telkens een speciaal ontwerp van kunstenaar Aldo Drudi. Zustermerk Koo lanceerde dan weer een speciale Giro-editie van de Spectro-bril.

Als officiële helmleverancier van de Giro (8-30 mei) zal Kask elke etappewinnaar een unieke Utopia-helm overhandigen, ontworpen in samenwerking met de bekende kunstenaar Aldo Drudi. Drudi heeft gewerkt met legendes uit verschillende sporten en staat bekend om zijn opvallende ontwerpen die de helmen van de America’s Cup-zeilteams Luna Rossa Prada Pirelli en Emirates Team New Zealand hebben gesierd, maar ook die van MotoGP-rijders Valentino Rossi, Maverick Viñales, Franco Morbidelli, Fabio Quartararo en Enea Bastianini. Drudi zal zich tot de wielerwereld wenden om een reeks speciale ’trofeeën’ te leveren voor de Giro-ritwinnaars van dit jaar.

Naast de officiële sponsoring van de race, zal Kask sterk aanwezig zijn tijdens de 104e Giro d’Italia dankzij de sponsoring van INEOS Grenadiers en EOLO-Kometa. Die laatste, een ploeg opgericht door Kask-ambassadeurs Alberto Contador en Ivan Basso, zal dit jaar voor het eerst deelnemen aan de Giro d’Italia. INEOS Grenadiers zal proberen het succes van de 103e editie van vorig jaar te herhalen, toen Tao Geoghegan Hart de Trofeo Senza Fine won aan het eind van een spannende race. Dit jaar zullen Egan Bernal en Pavel Sivakov strijden om de eindzege, met een Kask-helm op het hoofd, onder meer met de onlangs gelanceerde Wasabi.

Kask wordt gedragen door zowel de INEOS Grenadiers als EOLO-Kometa, terwijl Koo Eyewear naast EOLO-Kometa ook Trek-Segafredo sponsort. Hun zonnebrillen – waaronder de onlangs gelanceerde Spectro– en Demos-modellen – worden gedragen door onder anderen de Italiaan Vincenzo Nibali en de Nederlander Bauke Mollema. Nu zal een speciale Giro d’Italia-uitvoering van de Spectro worden uitgebracht ter ere van het evenement van dit jaar.