Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Giro Synthe: aerodynamisch én mooi

Giro stelde zijn nieuwe Synthe-helm voor. Een minder schreeuwerig uiterlijk dan de bolle Air Attack maar wel sneller dan die aerohelm, en bovendien 13% lichter en beter geventileerd. Kortom, een helm voor alle omstandigheden.

De Synthe is dus sneller dan de vorige aerohelm van Giro (in typische rijsituaties wel, enkel in een diepe racepositie is de Air Attack sneller), een stuk lichter en zelfs beter geventileerd dan de Aeon, die bekendstaat als een heel vlot koelende helm. Bovendien ziet de Synthe er een stuk beter uit, waardoor je niet meer moet kiezen tussen een snelle helm met de bijbehorende grappen over je ‘hockeyhelm’ van je fietskameraden, of een normale helm. 

Het grootste aerodynamische voordeel wordt gehaald uit de kegelvorm naar achteren toe, maar ook de Aero Mesh zijpanelen doen hun werk, zodat lucht naar buiten kan zonder de luchtstroom te verstoren zoals bij gewone luchtgaten.

Het gewicht van 250 gram voor een CPSC-gekeurde Synthe in maat medium is zeker niet slecht. Een CE-gekeurde versie weegt 20 gram minder. Een leuke eigenschap zijn de ‘poorten’ waarin je je zonnebril kunt opbergen. De Synthe komt in december op de markt tegen 250 euro in drie maten en acht kleuren.