Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Goed remmen maakt je sneller (VIDEO)

Je hebt renners en recreanten die in één rit een setje remblokjes compleet op kunnen rijden en anderen die maar eens per seizoen de blokjes moeten vervangen. In dit filmpje leer je alles over de correcte remtechniek. Bekijk het hier!

– Een van de bekendste fietswetten is dat je niet remt in bochten. Idealiter doe je dit inderdaad niet, want door de extra wrijving kun je grip verliezen, maar in een scherpe bocht in een steile afdaling kun je vaak niet anders. Als dat het geval is, laat je de remmen los, wanneer je aan het aansnijpunt (de apex) van de bocht komt. Moet je aan de noodrem trekken midden in een bocht, breng de fiets dan eerst recht, zodat je minder kans maakt om onderuit te glijden, en neem de bocht ruim.

In groep gelden andere principes. Als je achteraan rijdt, kun je door het accordeoneffect veel kracht verliezen om opnieuw aan te sluiten na een scherpe bocht. Maar er is een truc: vertraag wat vroeger voor de bocht zodat er een gaatje valt op je voorligger. Daardoor moet je niet plots hard remmen, waardoor het momentum helemaal weg is, en kun je de extra snelheid gebruiken om na de bocht zonder moeite terug in het wiel van je voorligger te zitten.

– Ga je snel in een afdaling en moet je remmen voor een bocht, breng je lichaam dan omhoog, zodat die extra oppervlakte helpt om af te remmen, zoals een luchtdrukrem bij een vliegtuig. Daardoor moet je minder hard remmen en blijf je beter de controle behouden over de fiets.

– Zorg dat je remmen in topconditie zijn. De remkabels moeten toelaten om met één vinger te remmen en je moet de juiste remblokjes (voor alu of carbon velg) gebruiken. Ook bij schijfremmen heb je verschillende soorten remblokjes.

– Een van de beste tips: rem niet! Soms zegt je instinct dat je moet remmen, terwijl dat niet nodig is. Vaak kun je energie besparen door gewoon goed op te letten wanneer je moet stoppen met trappen, in de plaats van te remmen en daarna opnieuw te moeten aanzetten.

In de inzet zie je nog een ander filmpje van Global Cycling Network waarin je leert te remmen zoals een profrenner.