Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Golazo en Peloton verplaatsen evenementen voorzien t.e.m. 1 juni

Golazo en Peloton hebben beslist al hun evenementen die voorzien waren tot en met 1 juni te verschuiven naar een later tijdstip dit jaar of in sommige gevallen te annuleren. Op 12 maart hadden ze al aangekondigd alle events tot en met 19 april uit te stellen.

“Het is intussen voldoende duidelijk: we moeten allemaal de maatregelen ter verdere verspreiding van het coronavirus ernstig nemen”, melden Golazo en Peloton (samenwerking tussen Golazo en Flanders Classics) in een persbericht. “Die voorzorgen zullen nog een hele tijd gelden en we zullen ze moeten blijven nemen, zelfs eens het normale leven stilaan zou kunnen hernemen. Het gaat om het welzijn van ons allemaal.”

“Op onze evenementen komen veel mensen samen. Wij vinden het als organisator onze plicht om onze verantwoordelijkheid te blijven nemen. De gezondheid van onze deelnemers, medewerkers en van ieder van ons primeert. We hebben beslist om nu ook na 19 april en alvast t.e.m. 1 juni onze geplande evenementen te verschuiven naar een later tijdstip dit jaar of in sommige gevallen te annuleren. In dat geval zullen deelnemers alternatieve opties krijgen aangeboden.”

“De nieuwe data zullen we aankondigen zodra we voor een evenement een goede plaats op de kalender gevonden hebben. Zowel wij als onze partners (in de eerste plaats de steden en gemeenten waar de evenementen plaatsvinden) moeten tal van zaken verschuiven en er zal eerst ruimte moeten gemaakt worden in de diverse evenementenagenda’s.”

Dit zijn de fietsevents die Peloton tussen 20 april en 1 juni op de kalender had staan binnen de Proximus Cycling Challenge: Grinta! Challenge (wordt geannuleerd), Tour de Namur Cyclo (wordt geannuleerd), La Chouffe Classic (wordt verschoven naar nog te bepalen latere datum), Flèche de Wallonie (nog geen beslissing over annulatie of nieuwe datum) en Tilff-Bastogne-Tilff (nog geen beslissing over annulatie of nieuwe datum). Binnen de Etixx Classics Tour betreft het de Etixx Classic (wordt geannuleerd), binnen de Continental Flanders Series de Retro Ronde (wordt geannuleerd) en binnen de Champions Tour de Philippe Gilbert Classic (wordt geannuleerd) en de Greg Van Avermaet Classic (wordt geannuleerd).

Het door Golazo georganiseerde driedaagse MTB-event Roc d’Ardenne, dat voorzien was van 1 tot en met 3 mei, zal verplaatst worden naar een nog nader te bepalen tijdstip later dit jaar. Eerder deze week, dinsdag meer bepaald, hadden Golazo en partner ASO al beslist om ook de Paris-Roubaix Challenge en de LBL Challenge naar het najaar te verschuiven.

KEEP MOVING

Echte sportevenementen in deze tijden zijn helaas niet mogelijk, maar iedereen wordt wel aangemoedigd om individueel te blijven bewegen. Daarom heeft Golazo vrijdag Keep Moving gelanceerd. Het is een gratis platform waar iedereen virtueel de uitgestelde evenementen individueel kan lopen, wandelen of fietsen. Wie dat doet, krijgt een virtuele medaille en schenkt die symbolisch aan de zorgverstrekkers van zijn hart, de helden van dit moment.