Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Goss won Primavera op F1-fiets

Amper twee dagen nadat Specialized en McLaren de Venge voorstelden, won Matthew Goss Milaan-Sanremo op deze fiets die beschikt over technologieën uit de Formule 1-industrie. Van goede reclame gesproken...


Matthew Goss won Milaan-Sanremo op een prototype van deze Specialized S-Works McLaren Venge. (foto specialized)


Specialized verliet de fietswereld en nam de Venge mee naar Formule 1-team McLaren. Hierdoor konden nieuwe materialen, technologieën en productiemethodes worden toegepast, die normaal gesproken exclusief bestemd waren voor de F1.

Vorige week donderdag werd dit innovatieve project gepresenteerd aan de wereldwijde pers in het McLaren Technology Centre gevestigd in het Engelse Woking. Amper twee dagen later was Matthew Goss de snelste in Milaan-Sanremo op een prototype van de Specialized S-Works McLaren Venge.

“Toen wij de Venge wilden gaan ontwerpen, wilden wij de snelste totaal presterende fiets ter wereld bedenken”, klinkt het bij Specialized. “Tot op heden, hebben aerodynamische race fietsen teveel stijfheid verloren en teveel gewicht toegevoegd. Wij zijn simpelweg niet bereid om compromissen aan te gaan.”

“De ontwikkeling van de Venge bracht ons ook in de ideale gelegenheid en partnerschap aan te gaan met het legendarische McLaren Applied Technologies, huisbasis van het McLaren Formule 1 team en van de MP4-12C superauto. Met hun dertig jaar lange ervaring met composiet technologie, konden we de grenzen van ontwerp en engineering opzoeken.”

“Aerodynamica is een deel van de formule. We wisten dat deze fiets een combinatie moest worden van de ‘windsnijdende’ elementen van de Shiv en de stijfheid en lichtgewichtaspecten van de Tarmac. Vandaag bevestigen al onze stijfheid-, gewichts- en vermogenstesten dat wij iets bereikt hebben dat tot nu toe nog nooit eerder gedaan is. Het is ‘meer fiets dan aero'”.