Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Grand crosst op BMC-prototype

Arnaud Grand rijdt dit seizoen voor het BMC Development Team. Nochtans zien we nergens cyclocrossfietsen in de 2014 catalogus van het Zwitserse merk. Toch showde Grand deze knappe crosser.

Op zijn Facebook-pagina was Grand alvast in zijn nopjes met zijn nieuwe fiets met op de bovenbuis ‘Testing the future’: “Bedankt, Nick Mondelaers, die vanuit België is gekomen om me mijn fietsen te brengen! Ik ben niet ontgoocheld!”

Het blijkt om een prototype te gaan voor modeljaar 2015. Uiteraard deelt de fiets wat kenmerken met de wegmodellen van BMC. Zo herken je de bovenbuis die zich splitst bij de aansluiting met de zadelbuis, op een gelijkaardige manier als bij de SLR01. De voorvork met vorkbuis in twee maten (tapered balhoofd) versmalt op dezelfde plaats als bij de SLR01. De vorm van de buizen in de hoofddriehoek (boven-, onder- en zadelbuis), met ook de lage aanzet van de staande achtervork, lijkt eveneens heel erg op die van dezelfde fiets, die trouwens pas dit jaar volledig is vernieuwd. De liggende achtervork heeft dan weer een gelijkaardige knik als bij de comfortfiets GF01.

De zadelpen is een eigen model van BMC, terwijl het stuur en de stuurpen de alu Pro-modellen van 3T zijn. Grand rijdt nog met een 10-speed Shimano Dura-Ace Di2 groep met SRM-crankstel, Shimano CX70 remmen en XT-pedalen. Het Fi’zi:k Antares zadel moet voor het comfort zorgen. De Accelero 40 Pro (trainings)wielen zijn eveneens van 3T.