Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

‘Groene zones’ in de Giro

Het wordt minder en minder geaccepteerd dat profrenners hun lege bidons zomaar op de openbare weg gooien. Camelbak gaat de komende Giro daarom 'Groene zones' instellen waar dat weggooien wel mag.

In samenwerking met de organisatie van de Ronde van Italië zullen er per etappe twee stroken van 20 km worden ingericht als Camelbak Green Zone. De profs wordt verzocht om hun lege bidons en ander afval enkel op die plekken overboord te kieperen, waarna Camelbak zal zorgen voor het opruimen van het afval. De bidons worden ‘gerecycleerd’ en weggeschonken aan het publiek of aan plaatselijke sportverenigingen.

Omdat de 23 deelnemende teams ongeveer 5 bidons per renner per dag verbruiken, komt het totale aantal bidons over 21 etappes uit op een slordige 23.000, en dan loont de moeite van een milieuvriendelijke inspanning natuurlijk prima.

Camelbak zal ook voorzien in de nodige hydratie-ondersteuning tijdens de 4 bergritten (etappes 14, 15, 19 en 20). Een Camelbak-motor deelt dan gesealde bidons met water uit aan de renners op de plekken waar de weg smal is en ploegleidersauto’s moeilijk bij hun renners kunnen komen.

Natuurlijk moet er dan wel een speciale Camelbak-bidon zijn, en dus brengt het Amerikaanse bedrijf zijn Podium-bidon in een Giro-roze versie uit. Ook tijdelijk verkrijgbaar als collectors item in de Giro Village Shops.