Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Groenendaal ploegleider bij Pauwels Sauzen – Bingoal

Vandaag werd bekend gemaakt dat Richard Groenendaal de opvolger wordt van Gianni Meersman bij Pauwels Sauzen – Bingoal. Met de Nederlander haalt teammanager Jurgen Mettepenningen heel veel ervaring en crosskennis in huis.

Vanaf 1 september 2021 gaat Richard Groenendaal aan de slag als ploegleider van het mannenteam van Pauwels Sauzen – Bingoal. De 49-jarige voormalige crosser vervangt Gianni Meersman die eind juni de overstap maakte naar Alpecin – Fenix. Mario De Clerq nam sindsdien tijdelijk zijn job over, maar de drievoudig wereldkampioen gaat terug aan de slag achter de schermen als belangrijke pijler voor de ploeg van Mettepenningen. Tom De Kort blijft er damescoach.

Veldritkampioen

Groenendaal behaalde tussen 1994 en 2005 acht nationale titels, werd drie keer eindwinnaar van de Wereldbeker en schreef twee keer de Superprestige op zijn naam. In 2000 werd hij in Sint-Michielsgestel ook wereldkampioen. Na zijn carrière bleef de Nederlander in het veldrijden. Naast een fulltime job bij Shimano was hij de voorbije winters ook aan de slag als analist.

Ervaring, analyse én gedrevenheid

Teammanager Jurgen Mettepenningen: “Met Richard gaan we resoluut voor iemand die niet alleen persoonlijkheid en charisma heeft, maar ook bijzonder veel crosservaring. De analyses die ik hem de voorbije twee jaar zag doen als studiogast, spraken me altijd enorm aan. Net als zijn coaching in het veld, enkele jaren terug als ploegleider. Daaruit bleek niet alleen heel veel kennis van zaken, maar ook veel gedrevenheid. Ik ben ervan overtuigd dat Richard, als sturende en motiverende kracht voor onze renners, een erg belangrijke rol kan spelen in ons team.”

Extra impuls

Richard Groenendaal: “Deze ploeg bestaat al járen, en timmert al die tijd aan de weg naar boven. Vooral de laatste jaren zag ik het niveau heel erg stijgen, maar ik denk en hoop dat ik met mijn komst daar nog een extra impuls aan kan geven. Het moet mijn doel zijn om het allerbeste te halen uit de ploeg als collectief en uit alle renners individueel. De cross is sinds mijn tijd dan wel heel erg veranderd, maar de wedstrijdbeleving zelf, die zie en herken ik nog steeds erg goed. Ik kijk er al naar uit om dat te delen met de renners.”