Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Gsm en auto belangrijker dan gewonde fietser

Als je vindt dat Belgische autobestuurders soms onvoorzichtig zijn, het kan nog erger... In Australië is een 21-jarige vrouw veroordeeld voor het aanrijden van een fietser tijdens het sms'en. "Het interesseert me niet", reageerde ze.

De 21-jarige Kimberley Davis verwondde een fietser ernstig aan de rug toen ze hem aanreed terwijl ze druk aan het sms’en was, maar was toch vooral bekommerd om de schade aan haar wagen. Volgens haar telefoongegevens was ze met zeven verschillende nummers aan het corresponderen en had ze al 44 keer haar smartphone gebruikt op die ene autotrip, toen ze om 19u20 in het kleine Koroit in Victoria, Australië een fietser niet opmerkte. De man had nochtans zijn voorzorgen genomen en lichtjes gemonteerd voor- en achteraan.

Het ging van kwaad naar erger, want alsof het nog niet erg genoeg was dat ze door haar eigen onoplettendheid iemand van de weg maaide, weigerde ze nog om hem te helpen en liet ze hem gewoon op het asfalt liggen nadat ze een honderdtal meter verder geparkeerd had. Gelukkig had ze nog het verstand om de hulpdiensten te bellen.

Toen de politie twee dagen later haar verklaring afnam, kon die enkele opmerkelijke uitspraken noteren: “Het interesseert me gewoon niet. Ik heb al genoeg bullshit meegemaakt, en bovendien is mijn auto nogal duur en moet ik die nu laten herstellen. Ik ben ook kwaad dat die fietser de zijkant van mijn auto heeft geraakt. Ik ben niet akkoord dat mensen door te sms’en achter het stuur een fietser kunnen aanrijden.”

Daar bleek gelukkig niet iedereen van onder de indruk, aangezien ze 51 seconden na haar laatste sms de hulpdiensten belde (wat erop duidt dat ze op haar gsm keek toen het ongeval zich voordeed). Ze kreeg een boete van 4500 dollar en mocht voor negen maand haar – overigens voorlopig – rijbewijs inleveren. De fietser kwam er minder goedkoop van af. Hij leed een breuk aan zijn ruggengraat en moest geopereerd worden. Daarna moest een kooi zijn rug ondersteunen tijdens het herstel.