Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

GT Grade kan nu echt elk terrein aan

De nieuwe GT Grade is nog meer geschikt om het avontuur tegemoet te gaan: flexibeler, veelzijdiger en meer aanpasbaar dan ooit voorheen. De Grade heeft een nieuwe, strakkere look. Het ontwerp van de Triple Triangle werd bewust gewijzigd om verder en sneller te kunnen rijden.

GT was in 2015, toen we de eerste Grade introduceerden, razend enthousiast. GT was vanaf het begin actief in deze opkomende gravelbeweging en werd het eerste merk dat carbon gravelfietsen met schijfremmen ontwikkelde,” zei Patrick Kaye, Senior Productmanager bij GT. “De verbeterde prestaties en toegevoegde aanpasbaarheid van de nieuwe Grade voldoen aan alle behoeften van de moderne gravelrijder en avonturier.”

De nieuwe Grade, met een volledig opnieuw ontwikkelde Triple Triangle met zwevende achtervork, kan gebruikt worden voor alle doeleinden.  Met een grotere verticale flexibiliteit dan de vorige generatie, biedt de Grade een nog comfortabelere tijd in het zadel, ongeacht het terrein. Met een flip chip-vork kunnen rijders hun rit en geometrie aanpassen aan het terrein, voor extra stabiliteit of betere hanteerbaarheid indien nodig.  Met een aanpasbare lengte van 15 mm kunnen rijders tot een vork offset gaan van 55 mm tot 70 mm.  De 55 mm offset is perfect voor gravelraces en de 70 mm offset of “low trail”-instelling is ideaal als de Grade vol bagage wordt geladen voor een langer avontuur.  

De achtervork van de Grade is gemaakt van twee lichtgewicht vezels – carbon en glasvezel. De stevige glasvezelkern biedt stevigheid en demping; de buitenste lagen in carbonvezel regelen de stijfheid, met Dual Fiber Dynamics als gevolg. Uiteindelijk krijgen rijders een fiets die zorgt voor veel meer controle en minder vermoeidheid.

Voor langere avonturen is de Grade ook uitgerust met alle montagepunten op het frame en de vork zodat alle zakken en flessen die nodig zijn voor een eindeloos avontuur probleemloos meegenomen kunnen worden. Hij is zelfs uitgerust met oogjes voor het bevestigen van een tas op de bovenbuis en “anything cage”-oogjes op de vorkpoot. Het aluminium frame van de Grade heeft zelfs oogjes voor flessen op de achtervork.

De Grade is ontworpen met slimme kabelgeleiding in het achterhoofd. Dit betekent dat schakelsystemen en remmen extern zijn aangebracht, voor eenvoudig onderhoud, terwijl de Di2 en stealth dropper-zadelpennen intern zijn aangebracht voor een mooie look. Daarnaast bestaan er geen eigen onderdelen, waardoor de rijders hun basisuitrusting eenvoudig kunnen aanpassen.

De volledig nieuwe GT Grade zal verkrijgbaar zijn in 3 carbon modellen en 2 aluminium modellen.