Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Handenvrij communiceren op de fiets met Terrano X

Technologiebedrijf Terrano maakt het mogelijk om muziek te luisteren, telefoontjes te plegen of met andere renners te communiceren. En dat allemaal terwijl je beide handen stevig aan je stuur kunt houden.

Je wil iets zeggen tegen je kompaan, maar door de ongelooflijk hoge snelheid en orkaankrachtige wind verstaat die enkel wat oerkreten. Iedereen die regelmatig met een trainingspartner onderweg is, kent dit vervelende fenomeen wel. Best lastig als je geen stem bezit die vier kilometer ver draagt en steeds een megafoon op je helm moet kleven.

Constant verbonden

Gelukkig bestaat er zoiets als de Terrano X. Tegenwoordig wil iedereen constant in verbinding staan met elkaar, maar dat is niet zonder gevaar. Dit kleine toestelletje is speciaal ontworpen voor fietsers zodat het zonder problemen op je helm past. De unit bevestig je bovenaan op je helm, terwijl de open ear-speakers ervoor zorgen dat je naast je muziek of een gesprek ook nog de buitenwereld hoort. Praten gebeurt via de omni-directionele microfoon, die dus 360° geluid opvangt en windgeluiden filtert wanneer je snel rijdt.

Koffieklets

Via het systeem kun je tot 520 meter van elkaar verwijderd in contact blijven. Zo heb je op een slechte dag genoeg tijd om te laten weten dat je een demarrage niet kunt beantwoorden en dat je makker op je moet wachten. Daarnaast kun je ook met drie tegelijk een koffieklets houden of met vier personen virtuele face-to-face-gesprekken hebben. Het Bluetooth-gedeelte is dan weer handig om handenvrij telefoontjes te plegen en muziek te luisteren vanaf je smartphone. De stembesturing maakt het plaatje compleet zodat je nooit een vinger van je stuur moet halen. Tenzij je je oortje wil uittrekken om je trainingsmakker te kunnen negeren …

De Terrano X kan tegen slecht weer, is eenvoudig te monteren en bedienen en biedt je zes uur praatplezier of één week in standby-modus met één oplaadbeurt. Eén apparaat kost 130 euro en voor een dubbelpakket moet je 250 euro neertellen. Bestellen kan via hun website die in verbinding staat met webwinkel Amazon.