Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Hels uurtje voor Dowsett

Op 3 november onderneemt Alex Dowsett een poging om het werelduurrecord te breken dat nu op naam staat van Victor Campenaerts. De Britse renner van Israël Start-Up Nation mikt op een afstand van 55,09 km en wordt daarbij geholpen door zijn Factor Hanzo op maat.

Dowsett is met zijn poging niet aan zijn proefstuk toe, want hij was in 2015 ook al kortstondig recordhouder tussen de prestaties van Rohan Dennis en Bradley Wiggins door. In hetzelfde Mexicaanse Aguascalientes waar Campenaerts het werelduurrecord op 55,089 km zette, gaat de Brit van 33 nu opnieuw zijn kans wagen. U kunt zijn prestatie volgen op zijn YouTube-kanaal.

Wat zeker zal te zien zijn, is de custom Factor Hanzo die Dowsett naar een topprestatie moet leiden. Het gaat om een versie van de Hanzo tijdritfiets, speciaal aangepast voor de piste. Het tuig bevat o.a. een 3D-geprinte achtervork en combineert brede vorken en achtersteven met een zeer smalle balhoofdbuis. Stuurpen en voorvork zijn gemaakt uit een stuk wat de feedback van de baan heel direct maakt.