Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Hoe belangrijk is aerodynamica als je traag fietst? (VIDEO)

De aerodynamicaingenieurs bij Specialized beantwoorden in de 'Win Tunnel'-reeks de vragen van gewone fietsers. Deze keer: is aerodynamica even belangrijk voor iemand die traag rijdt? Bekijk het fimpje hier!

Om een antwoord te geven op de vraag, reed Cameron Piper in de Specialized-windtunnel in Morgan Hill zowel aan 50 km/u als aan 20 km/u, eerst met de handen op de shifters, daarna in de beugel. Hij voelde het verschil in luchtweerstand tussen de twee posities vooral bij de hogere snelheid, maar zijn collega Chris Yu legde uit dat er aan beide snelheden een energiebesparing van 15% vasthangt bij de aerodynamische positie in de beugel. Dat betekent dus dat je als trage fietser evenveel voordeel hebt bij aerodynamische ingrepen als een snelle fietser.

Wat wel verschil kan maken is de hellingsgraad. Als je bergop rijdt, is de zwaartekracht veel belangrijker dan luchtweerstand (wat maar liefst 80% van de totale weerstand uitmaakt als je op het vlakke rijdt!). Bergop heb je dus een stuk minder voordeel bij aerodynamische ingrepen als een snellere positie of een meer aerodynamische fiets.