Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Hoge beschermende Sidi MTB-schoenen

Het einde van de winterse weersomstandigheden is nog niet meteen nabij. Fietsen in de koude voorjaarsmaanden is niet evident maar met speciale beschermende kleding zoals deze speciale Sidi-winterschoenen kan het weliswaar.

Het lichaam optimaal tegen koude en neerslag beschermen is voor de diehards de enige oplossing om het fiets- of ander pad op te gaan. De voeten zo warm en droog mogelijk houden is in hartje winter van primordiaal belang. Met alleen schoenovertrekken over de fietsschoenen slaagt men daar niet altijd in. Om de fietsers daarbij van dienst te zijn ontwikkelde Sidi de Breeze en Diablo mountainbikeschoenen. Bescherming tegen koude wind, regen, modder en zelfs sneeuw en ijs, deze Sidi modellen bieden een maximum aan comfort om de grillen van de natuur te trotseren.

Door het gebruik van een speciaal Gore-Tex membraan (bij de Diablo) zijn ze waterbestendig en ventilerend. De hoogte van de schoenen laat toe om ze ver over de enkels te laten aansluiten waardoor ze een extra bescherming tegen eventuele obstakels bieden. Met de breed afsluitende bovenste velcrogesp kan er ook geen wind, koude, sneeuw of modder binnenglippen. Met de drie overige sluitingen kunnen de schoenen naar wens aangegespt worden. Bij de Breeze is dat met twee velcro’s en één kliksluiting en bij de Diablo zijn dat drie velcrosluitingen. Het geheel staat op een duurzame MTB Competition zool met ruig profiel.

De Sidi Breeze en Diablo zijn er in zwart met rode accenten en in de maten 39 t/m 50 voor de respectievelijke adviesverkoopprijs van 209,95 en 249,95 euro.