Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Hondenweer houdt ruim duizend moedigen niet tegen

De Cycling.be Classic trok dit jaar vooral over de Haspengouwse wegen. Het weer wilde niet echt mee, maar toch genoten meer dan duizend wielertoeristen van de prachtige Limburgse landschappen.

Voor het eerst deed Diepenbeek dienst als start- en aankomst plaats. In en rond Fitlink, het sport- en trefcentrum op de universitaire campus Hasselt, was alles aanwezig om het de deelnemers naar hun zin te maken. Er hadden zich iets meer dan 250 wielertoeristen op voorhand ingeschreven, maar er doken ook nog 862 daginschrijvers op in Diepenbeek. Vooral de 118 km was populair, zowat de helft van alle deelnemers reden de middelste afstand.

Het parcours trok door fraaie landschappen, die als enige in Vlaanderen ook mooi zijn om in de regen te doorkruisen – en gelukkig maar. Ondanks de vlakke reputatie van Limburg ging het traject constant op en af over zeer aangename en rustige wegen. Zeker de start mocht niet onderschat worden met voor de eerste bevoorrading aan kilometer 42 al enkele hellingen, een kasseistrook en verderop de Slingerberg. De deelnemers konden zo meteen de benen testen.

Spijtig genoeg werkten de weergoden niet altijd mee en werden onze deelnemers enkele keren getrakeerd op een stevige plensbui. De meesten namen het met de glimlach en hielden goed hun ogen open bij de afdalingen, waar felle regen op bepaalde plaatsen had gezorgd voor enkele modderstroompjes. Gelukkig wachtte voor de moedigen aan de Fitlink een warme douche en frisse pint!