Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

In deze positie daal je het snelst (+ VIDEO)

In de Specialized-windtunnel wordt deze keer getest of het werkelijk sneller is om zoals de profs af te dalen terwijl je niet op het zadel maar op de bovenbuis zit. Bekijk het filmpje hier!

Onder andere Tony Martin zagen we tijdens de Tour afdalen in een schijnbaar oncomfortabele positie met de handen in het midden op het stuur en al zittend op de bovenbuis. Net zoals in het filmpje wordt gezegd, raden we het niet meteen aan om dat als onervaren fietser te proberen, zeker niet in een peloton of op een drukke of bochtige weg.

Testpersoon Don Langley nam drie posities in:
– laag, op het zadel en in de beugel
– laag, op het zadel en met de handen in het midden van het stuur, ellebogen bij elkaar
– zelfde handpositie als hierboven maar zittend op de bovenbuis

Chris Yu berekende hoeveel snelheid je kon opbouwen in een afdaling van 6%. Bij de eerste was dat iets boven de 61 km/u, bij de tweede 64 km/u en bij de laatste maar liefst 68 km/u. Een serieus verschil, zo blijkt, maar Yu vermeldt meteen dat die laatste positie niet bij iedereen voor zoveel snelheidswinst zorgt. Maar we weten meteen wel waarom profs het risico nemen om op die manier te dalen.

Op de Venge van Langley zie je trouwens een Cobl-Gobl-R-zadelpen specifiek voor de Venge. Bij navraag tijdens de voorstelling van de nieuwe modellen bleek dat om een prototype te gaan (we zagen de pen ook al op een eerdere video met Cavendisch) dat (nog) niet in productie is gegaan.