Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Intermarché-WG klimt op de Cube Litening Air

Bij de start van de Vuelta stelde Cube de Litening AIR C:68X voor. Dat is al even de klimfiets van Intermarché-Wanty-Gobert maar nu zijn alle details officieel bekend.

Cube is reeds zeven jaar verbonden aan Intermaché-Wanty-Gobert en heeft recent aangekondigd dat dit partnership met nog minstens drie jaar wordt verlengd. Door deze samenwerking heeft Cube veel nieuwe fietsen, accessoires, onderdelen en kleding kunnen ontwikkelen. De samenwerking leverde Cube ook veel exposure op. Alleen al in 2022 boekte de formatie meer dan twintig overwinningen. De aansprekende zeges van Biniam Girmay in Gent-Wevelgem en de Giro d’Italia zijn velen bijgebleven.

Het team was eerder al enkele malen te zien op de nieuwe Litening Air. In het Criterium du Dauphiné van 2021 reden de renners op een prototype van de Litening AIR C:68X. Het werd ook ingezet tijdens meerdere klassiekers en etappekoersen in 2021 en 2022. Sterker nog, er werden al ritzeges mee geboekt in de Ronde van België, de Ethias-Tour de Wallonie, de Giro dell’Appennino en de Sazka Tour. De bekroning van de testfase was de zegetocht van Jan Hirt in de koninginnenrit van de Giro.

Lichter en stijver

De Litening C:68X was al goed voor aerodynamische eigenschappen. Maar de wens en behoefte ontstond om het frame lichter te maken voor het klimmen, met daarbij dezelfde aerodynamische basismogelijkheden als de Litening C:68X SLT. De nieuwe Litening AIR C:68X weegt ongeveer 271 gram minder dan zijn aero-broer (maat 56) en komt op een framegewicht van 799 gram. Het doel van de ontwerpers was om een complete fiets, inclusief pedalen, bidonhouders en computersteun, op de UCI-limiet van 6,8 kilo te krijgen. De Air wordt uitgerust met het ICR Aero Cockpit System en voorziet in geïntegreerde kabelgeleiding zoals we dat zagen op de Litening C:68X. Hij is geschikt voor banden tot 31 millimeter.

De fiets komt voor volgend seizoen in drie verschillende kleuren beschikbaar: carbon ‘n’ rainbow, electric ‘n’ blue en liquidred ‘n’ carbon. De range bestaat uit de modellen Litening AIR C:68X SLT, Litening AIR C:68X SLX en Litening AIR C:68X Race. Ga voor meer informatie naar de website van Cube.

Via de Youtube-ondertiteling kan je de Duitse uitleg vertalen.