Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Isaac is klaar voor 2015 (+fotospecial)

Distributeur Tehava International heeft de 2015-collectie van Isaac voorgesteld. Opvallend is dat Isaac zijn fietsen in Nederlands Limburg ontwerpt, ontwikkelt en test. We namen de collectie onder de loep. Klik rechts voor de fotospecial.

De 2015-serie van Isaac bestaat uit zes racefietsen, twee mountainbikes en één tijdritfiets.

Racefietsen

Laat ons beginnen met het topmodel, de Element SL. Roompot-Orange Cycling, de procontinentale ploeg van Michael Boogerd en Erik Breukink, zal met deze fiets de wegen opgaan. Het frame weegt minder dan 850 gram en is daarmee het lichtgewicht uit de collectie.

Een Campagnolo Super Record groep en een Reynolds Aero 46 wielset – het team zelf gaat wel voor FFWD-wielen – maken de fiets compleet. Kostenplaatje? 6980 euro.

De Element is een ander toppertje, maar heeft niet dezelfde ultralichte carbon lay-up als de SL. Hij kost 4580 euro en vervangt de Proton. Het zorgvuldig afgewerkte frame heeft matzwarte en glanzend witte kleuren en het geheel is uitgerust met de Ultegra Di2-groep en een FFWD F6R wielset.

De Kaon is het instapmodel van Isaac en krijgt een geheel nieuw design. Hij heeft een carbonframe en is afgemonteerd met de Shimano 105 groep met compact crankstel. De prijs van deze matzwarte en glanzend witte fiets bedraagt 1880 euro.

Isaac verwacht dat de Boson een bestseller wordt. Het frame is vervaardigd uit het zelf ontwikkelde Isaac Nano carbon. De fiets heeft een Campagnolo Athena groep en een Campagnolo Khamsin wielset. Hij leverbaar in de kleur mat zwart. De prijs is 2680 euro.

De Boson Disc heeft hetzelfde frame, maar is uitgerust met schijfremmen en opgebouwd met een Shimano Ultegra Di2 groep en een DT Swiss Spline disc wielset. Prijs: 3680 euro.

De Meson oogt erg gestroomlijnd en is gemaakt met het Isaac HM Triple Carbon lay-up. De fiets krijgt een Shimano Ultegra 6800 groep en een carbon FFDW 6FR wielset mee. Prijs: 3780 euro.

Mountainbikes

Zowel de Baryon 29 inch als de 650b-optie zijn uitgerust met een Rockshox Reba RLT met 100 mm steekas. De 650b, met Shimano SLX-groep, kost 2780 euro. De Baryon 29 komt met Shimano XT en kost 2980 euro.

Tijdritfiets

De Muon TRI/TT moet Roompot-Orange successen bezorgen tegen de klok. De stuurpen is geintegreerd in het frame en de fiets is uitgerust met en dura-ace 9000 groep en een Shimano RS 61 wielset
Prijs: 4980 euro.

Met het ‘à la carte’-programma is het ook mogelijk je toekomstige fiets aan te passen aan je specifieke wensen.