Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Isaac stelt Tensor voor op Bike Motion

Geen beurs zonder nieuwigheden en dus zagen we op Bike Motion in Utrecht - de fietsbeurs die maandag aan zijn laatste dag toe is - deze Isaac Tensor, een aluminium 29'er hardtail van het Nederlandse merk.

29″ hardtails zijn nog altijd het populairst bij de Nederlandse en Vlaamse mountainbikers. Deze Isaac Tensor zal dan ook in de smaak vallen. Het merk uit Nederlands Limburg staat bekend om zijn carbon frames, maar investeert ook in licht aluminium. Daar profiteert deze Tensor van. Het lichte frame uit Isat Hydrolight zorgt in combinatie met de goed gekozen onderdelen voor een vinnige, lichte fiets. Het betrouwbare BSA-bracket en de hydraulische leidingen die buitenom lopen lijken traditioneel, maar maken de fiets wel heel handig en snel in onderhoud. De steekassen en het tapered balhoofd maken de fiets wel helemaal up to date.

De koper krijgt de keuze uit vier voorvorken (Magura TS6 / Magura TS8 / Rock Shox Reba RL / Recon Silver TK) en verder zien we de schitterende nieuwe Shimano Deore XT M8000 onderdelen met 2×11 versnellingen, DT Swiss M1900 wielen en Racing Ralph banden.

Het frame komt in vier maten (S, M, L, XL) en prijzen zijn nog niet bekend. Je kunt de framekit ook apart kopen. De carbon Baryon 29 en 650B blijven in het gamma.