Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Italiaanse fietspassie

Als Italiaanse fietsconstructeurs zich gepassioneerd met framedesign bezig houden dan komen ze vast en zeker tot een mooi eindresultaat. De fietsen van Basso zijn daar een schoolvoorbeeld van.

Alcide Basso had het geluk had om bij een familie te horen waar het wielrennen een dagelijks onderwerp was. Nadat zijn broer Marino in 1972 wereldkampioen wielrennen bij de profs werd, groeide bij hem het idee om de Italiaanse framebouwtraditie hoog te houden.

Het standpunt van Basso toen en nu nog steeds is dat voor een fiets die zijn naam draagt hij ook enkel maar met de beste materialen werkt. In de huidige moderne framebouw gebruikt Basso dan ook carbon die oorspronkelijk voor de luchtvaartindustrie bedoeld was maar verder ontwikkeld werd voor het construeren van fietsframes.

Met dit nieuwste carbonmateriaal werden de topframes Diamante, Astra en Laguna gecreëerd. Deze Basso composiet modellen bieden de mogelijkheid tot het kiezen van een geschikt carbon frame. Afmonteren is mogelijk met de gewenste Campagnolo, Shimano en andere kwalitatieve onderdelen in de verschillende combinaties. De adviesverkoopprijs van de Laguna fiets bedraagt minstens 2.299 euro, die van de Laguna carbon frameset 1.499 euro.