Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Joe’s No Flats Super Sealant & Eco Sealant: Verzegel je band

Tegenwoordig zijn er tal van antilekvloeistoffen, maar Joe's No Flats was bij de eersten om gaten in je fietsbanden te dichten.

Nu tubelessbanden niet alleen bij mountainbikers, maar ook op de race- en gravelfiets populair zijn geworden – want wie staat wél graag langs de weg geparkeerd om een lekke binnenband te vervangen – heeft Joe’s de formules van zijn verschillende vloeistoffen aangepast aan de moderne noden.

De Super Sealant (10,95 EUR voor flesje van 125 ml of 17,95 EUR voor 1 l) blijft perfect voor alle toepassingen, ook om gaten in een gewone binnenband of een tube automatisch te dichten. Maar er zijn ook andere opties, zoals de Eco Sealant (10,95 EUR voor flesje van 125 ml of 24,95 EUR voor 1 l). Die is gemaakt voor tubelessbanden met dunne wanden, kan grotere gaten (tot 6 i.p.v. 3 mm) dichten dan de Super Sealant en is een duurzamer product dan de standaard latexvloeistof, want het is latex- en ammoniakvrij. Beide versies gaan tot een jaar mee.

De kleine flesjes zijn perfect om rechtstreeks via het ventiel in de band te spuiten – gewoon even de ventielkern verwijderen. We gebruikten een derde van zo’n flesje per gravelband en dat bleek voldoende om de band luchtdicht en daarna lekvrij te krijgen.

Joe’s No Flats heeft overigens ook alle attributen in het gamma om je tubeless-setup in orde te krijgen, zoals velglint, ventielen…