Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Johnny’s nieuwe Bianchi

Terwijl Johnny Hoogerland in 2013 bij Vacansoleil-DCM nog mocht fietsen op de Oltre XR2, het topmodel van Bianchi, stapt hij in 2014 bij Androni-Venezuela over op de Sempre Pro, afgemonteerd met Campa, FSA, Vision en Elite.

Bianchi voorziet Androni-Venezuela in 2014 van Sempre Pro fietsen. Voor het tweede jaar op rij zullen de mannen van Gianni Savio op de jongste evolutie van het Sempre-model rijden. Dat is een full-carbon monocoque raceframe dat zowel met mechanische als elektronische groepen kan worden gecombineerd. Voorts vallen de dikke schuine buis, interne kabelvoering en ‘oversized’ liggende achtervork (voor een directere krachtoverbrenging) op.

Uiteraard is het bekende Bianchi celeste de hoofdkleur. Het lichte frame moet Nederlands kampioen Johnny Hoogerland, voormalig Italiaans kampioen Franco Pellizotti, Kenny Van Hummel, Mattia Gavazzi en Manuel Belletti naar overwinningen loodsen. Androni-Venezuela is ook al zeker van een plaatsje in de Giro van volgend jaar.

 

Specificaties

Frame: Bianchi Sempre Pro Carbon monocoque, Headset 1.1/8″- 1.5″, UTSS Ultra Thin Seat Stay, PF30 BBset , internal cable routing
Vork: Bianchi Full Carbon B4P – FF38 – 1.1/8″- 1.5″
Crankset: FSA K-Force Light BB386 EVO Carbon 53/39
Bracket: FSA PF30
Ketting: FSA K-Force Light 11sp
Remmen: FSA K-Force
Headset: FSA Orbit 1 1/8″ – 1.5″
Stuurpen: FSA OS-99 CSI alu/carbon Stuur: FSA K-Force carbon
Zadelpen: FSA K-Force carbon 31,6mm
Stuurlint: Celeste Bianchi colour
Zadel: Fizik Antares carbon
Wielen: Vision Metron 55 carbon
Banden: Vittoria Corsa Sc
Shifters, derailleurs, cassette: Campagnolo Super Record 11sp
Bidon: Elite Corsa team
Bidonhouder: Elite Sior Mio carbon
Pedalen: Time I-clic Carbon
Computer: PowerTap Joule Gps

Framekenmerken Sempre Pro:

Interne kabelvoering, compatibiliteit met mechanische en elektronische groepen, Carbon Nano Technology, UTSS (Ultra Thin Seat Stay) Technology (dunne staande achtervorken voor meer comfort), BB30-bracket.
Gewicht: 1040 gram (+/- 5%)