Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Julinummer met gratis Tourgids, Van Avermaet, Thomas, 50 jaar Merckx, Evenepoel en veel meer

Wil je je optimaal voorbereiden op de Ronde van Frankrijk? Lees dan het julinummer van cycling.be magazine, dat nu in de winkel ligt en vergezeld is van een gratis Tourgids! Met Van Avermaet, Thomas, Hinault, Merckx, Grand Départ in Brussel, de ideale massasprint ... Voorts: Evenepoel, Van Vleuten, fietstests van Wilier, BMC, Trek, Lapierre ...

Het is juli, en dus hebben we weer heel wat leuke interviews, reportages en analyses over de Ronde van Frankrijk in petto! We polsen bij Greg Van Avermaet naar zijn innige band met ‘La Grande Boucle’, spreken met uittredend winnaar Geraint Thomas, steken ons licht op bij Nederlandse Tourhoop Steven Kruijswijk, gaan op zoek naar de geheimen van de ideale massasprint en brengen een bezoekje aan Alberto Contador.

Voorts blikken we vooruit op de strijd om het geel met niemand minder dan vijfvoudig laureaat Bernard Hinault, die bovendien zo vriendelijk was om alle ritten van tekst en uitleg te voorzien. Uiteraard besteden we ook de nodige aandacht aan de Grand Départ in Brussel, die volledig in het teken staat van de eerste Tourzege van Eddy Merckx (intussen vijftig jaar geleden). We bewonderen de authentieke Merckx-fietsen in de retrocollectie van Ludwig Wynants en halen samen met Robert Janssens en Johny Vansevenant herinneringen op aan de zomer van 1969. Tot slot verkennen we de eerste twee Tourritten, die zich volledig zullen afspelen op Belgisch grondgebied.

Maar er is meer dan alleen de Ronde van Frankrijk, want een dag na zijn eclatante zege in de Baloise Belgium Tour gingen we fietsen met Remco Evenepoel. Annemiek van Vleuten geeft ons inzage in haar unieke succesrecept en Elke Vanhoof maakt ons warm voor het WK BMX in Heusden-Zolder. Daarnaast kijken we samen met Tim Wellens en Tom Steels uit naar een spectaculaire BinckBank Tour, doorgronden we de beklimming van de Grossglockner in Oostenrijk, zoeken we een remedie tegen hooikoorts en testen we gravelbikes van BMC en Trek, een hardtail van Lapierre en een ultralichte klimfiets van Wilier. Veel leesplezier!