Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Kask lanceert merk Koo voor zonnebrillen

De Italiaanse helmenfabrikant Kask, bekend van bij Team Sky, lanceert een nieuw merk. Koo zal zich initieel richten op de productie van zonnebrillen. Het eerste model, de Open, laat zich opmerken door de brilpoten die wegdraaien - handig bij het opbergen.

De naam Koo is geïnspireerd op Kask Optics en zal zich aanvankelijk focussen op fietsbrillen, verdere productcategorieën worden later bekendgemaakt. De eerste collectie krijgt de naam Open en is specifiek ontworpen om naadloos samen te werken met Kask-helmen. De zonnebrillen zijn gemaakt van polycarbonaat, waarbij elk onderdeel volledig is geproduceerd in Italië. Het oog voor detail is duidelijk in de keuze voor Zeiss-lenzen. Je kunt kiezen uit 12 kleuren, zodat ze passen bij elke Kask-helm, fiets en outfit.

Opvallend is het innovatieve draaipunt, zodat je de bril simpel kunt opbergen en opvouwen (zie filmpje bovenaan, vanaf 2’20”). Het neusstuk uit zacht rubber heeft twee aanpasbare standen en je krijgt een smallere neusbrug bijgeleverd in de verpakking, zodat de bril altijd goed past. Voor het gebruiksgemak zijn de lenzen makkelijk te verwijderen en wisselen. Het ontwerp bestaat verder uit het ‘Airflow Active System’, wat inhoudt dat je de lenzen op drie verschillende hoeken kunt kantelen, zodat elk type gezicht kan genieten van de helderste lens in alle weersomstandigheden. De flexibele brilpoten bevorderen de pasvorm.

De brillen zijn ontwikkeld samen met het procontinentale Drapac-team en het Italiaanse Colpack-belofteteam.

De Koo Open zal vanaf kerstmis beschikbaar zijn in Europa in de twaalf kleuren (wit, matzwart, zwart, rood, zwart/rood, limoen, zwart/limoen, lichtblauw, zwart/lichtblauw, matblauw, roze/mat marineblauw) aan 199 euro. Naast de standaard lens krijg je een extra transparante lens voor op donkere dagen, en een extra neusbrug. Optioneel kun je er een fotochromische lens bij kopen.