Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Kask wil de beste MTB-helm maken

Kask wil dezelfde toptechnologie als bij de racehelmen voor Team Sky naar het mountainbiken brengen. De nieuwe Rex is een lichte offroadhelm met vizier, geïntegreerde camerasteun en clip om je goggles vast te maken.

De Kask Rex is gericht op agressieve trail- en endurorijders, maar dankzij het lichte gewicht van 290 gram ook op crosscountry- en casual offroadbikers. De 20 goed geplaatste verluchtingsgaten zorgen voor een vlotte luchtstroom, zelfs bij lage snelheden en in de hitte. De nieuwe padding aan de voorkant van het hoofd verbetert de zweetverdamping, zodat je comfortabel en fris blijft.

Je hele hoofd is beschermd, zelfs het achterhoofdsbeen. Ook aan de slapen is er meer bescherming voorzien. Het Octo-fit passysteem zorgt voor een brede verstelling, zodat elke hoofdvorm mooi past. De Rex is net als de andere helmen van Kask (en veel concurrenten) gemaakt volgens het In-Moulding-systeem en biedt daardoor dezelfde mechanische sterkte en schokresistentie.

“We zijn trots op de nieuwe Rex”, zegt Diego Zambon, KASK General Manager. “Om die te maken, hebben we grondig onderzoek en testwerk uitgevoerd, zowel in het labo als op de trails. We willen dezelfde job doen in de MTB-discipline als we hebben gedaan met Team Sky voor de racehelmen. We hebben ook feedback gevraagd van topmountainbikers van over de hele wereld en over verschillende disciplines. Ze hebben allemaal bijgedragen aan verbeteringen en ontwikkelingen om de best mogelijke MTB-helm te maken.”

De helm heeft een verwijderbaar vizier dat je in verschillende posities kunt vastklikken en een geïntegreerde vasthoudclip achteraan voor goggles (brilmaskers). Net zoals bij de racehelmen zien we een Lux Leather kinriempje tegen het schuren. Verder heeft hij een makkelijk verwijderbare bevestiging voor actiecamera’s. De Rex is vanaf kerstmis verkrijgbaar in vier kleuren (limoen, lichtblauw, rood en wit) en twee maten (M – 52-58 cm en L – 59-62 cm). is available in four colourways and two sizes.