Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Kinetic geeft gamma een makeover

Kinetic Trainers gooit voor het eerst sinds 2007 zijn volledige lijn van fietstrainers overhoop. Het mikt daarmee op ergonomie, lichtgewicht en een kant en klare assemblage.

Kinetic verving het cantilever-design van het vlaggenschip, de Rock and Roll, door een design dat het draaipunt naar het centrum verplaatst en het gewicht van de fietser bovenop het elastomeer verhogingsstuk plaatst, zodat het botsend gevoel verminderd wordt en de bouten minder hard moeten worden aangespannen, zodat je beter heen en weer kunt bewegen. Het nieuwe gecentraliseerdere design laat ook toe om rechte steunen te gebruiken in plaats van de gekromde, wat zorgt voor een kleinere voetafdruk van het toestel.

Het sluitmechanisme om het achterwiel vast te zetten heeft nu bij alle fietstrainers draaiknoppen met rubber over plastic in plaats van een snelsluiting, wat zorgt voor een betere sluiting, een sterker verstelmechanisme tussen rol en band, en iets langere armen, zodat er banden tot 29 x 2.4″ kunnen gemonteerd worden. De Rock and Roll is bovendien 2 kilo lichter en kost 535 euro. De Road Machine, Magnetic en Cyclone wegen een halve kilo minder en kosten respectievelijk 379, 299 en 225 euro.

De gepatenteerde afgesloten vloeistofkamer met magnetisch gekoppelde aandrijfas blijft wel bewaard. Het bewezen design vermijdt lekken en laat meetbare en herhaalbare trainingen aan een weerstand tussen 5 en 3000+ Watt toe. Volgens Kinetic is een trainer met vloeistofweerstand de enige manier om een realistische fietservaring te creëren.

Het gamma van Kinetic bevat ook het InRide-trainingsmeetsysteem (199 euro). Het vermogensmetingssysteem werkt volgens Bluetooth Smart, dat je terugvindt in de iPhone 5 en 4s en de iPad 3. Het laat toe om een hartslagmeter en wattagesensor te koppelen aan de inRide iPhone App om je vermogen te meten in combinatie met elke Kinetic-fietstrainer.