Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Koffie in het peloton: Serge Pauwels en Kris Boeckmans

Passie voor de fiets is passie voor koffie: het shotje cafeïne is niet meer weg te denken uit het peloton. Anno 2017 gaat de eigen koffiezet zelfs mee in de reiskoffer. Serge Pauwels en Kris Boeckmans getuigen in het novembernummer van cycling.be magazine, nu in de winkel!

Koffie hoort bij de koers zoals bier en braadworsten bij de cross. “Ik ken in België maar één renner die geen koffie drinkt: Stijn Vandenbergh“, verklapt Serge Pauwels, die na de olympische titel van Greg Van Avermaet in Rio de Janeiro een echte liefhebber is geworden. Samen met Philippe Gilbert, Laurens De Plus, Loïc Vliegen en Tim Wellens kreeg hij toen een gepersonaliseerde Rocket-espressomachine cadeau van de olympische kampioen. Een geschenk dat al snel enkele duizenden euro’s waard is.

Pauwels experimenteert sindsdien met plezier met koffie. Bonen selecteren, bonen malen, latte art … Ook als journalist ontsnap je tijdens een gesprek niet aan zijn passie. “Nochtans drink ik pas sinds 2007 koffie”, lacht de naar De Haan uitgeweken Antwerpenaar. “Tot mijn 23e lustte ik het gewoon niet, tot we met Chocolade Jacques in de Tour Down Under voor een lokale krant een fotoshoot deden in een koffiebar. We kregen allemaal een cappuccino voorgeschoteld. Ik heb toen even geproefd en was verkocht.”

EERST KOFFIEZET, DAN STOFZUIGER

Kris Boeckmans is een andere renner die pas op latere leeftijd gepassioneerd raakte. “Sinds ik alleen ben gaan wonen, is het een beetje uit de hand gelopen”, geeft de snelle Antwerpenaar toe. “Thuis was de koffie niet slecht, maar ik ben niet echt een fan van oploskoffie. Op een ander smaakte hij altijd beter (lacht). Toen ik een appartement had gekocht, was een koffiemachine voor mij belangrijker dan een stofzuiger. In het begin zette ik nog gewone filterkoffie – daar kun je ook goede koffie mee zetten – nu ben ik overgeschakeld op een espressomachine.”

Lees het volledige artikel in het novembernummer van cycling.be magazine, NU in de winkel! Of lees HIER online verder via Blendle.