Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Kopvrouwen gezocht

In 2022 gaat het project Kopvrouwen zijn tweede jaar in. Cycling Vlaanderen wil nu nog meer vrouwen vinden voor het begeleidingstraject met groepsritten, pistetraining, BMX-initiatie, offroad experience, webinars en deelname aan FUN-koersen.

Vorig jaar (2021) kon Cycling Vlaanderen 400 dames op de lijst zetten voor het traject met workshops en trainingen waarmee er toegewerkt werd naar een allereerste wedstrijd. Dit jaar kunnen vrouwen met een passie voor de fiets, een recreatief lidmaatschap van Cycling Vlaanderen en ouder dan 18 jaar zich opnieuw voor slechts 45 euro inschrijven voor ‘Kopvrouwen’. Het begeleidingstraject biedt groepsritten, pistetraining, BMX-initiatie, offroad experience, webinars en deelname aan FUN-koersen.

Fun op kermiskoersen

Nieuw dit jaar is dat er naast het standaardtraject ook een uniek programma is voor talentvolle volwassen vrouwen. Na een selectie op basis van de testresultaten tijdens een inspanningstest kunnen getalenteerde, ambitieuze dames zich persoonlijk laten begeleiden door Jolien D’hoore. Na een jaar opleiding zijn ze klaargestoomd om deel te nemen aan kermiskoersen.

Jolien D’hoore, performance coach vrouwenwielrennen: “Als ex-renster geef ik met enorm veel ‘goesting’ mijn kennis en ervaringen door aan een nieuwe generatie vrouwen. Naast het project #ZijAanZij, voor meisjes tussen 12 en 18 jaar, streven we ook in de oudere categorieën naar een groter deelnemersveld. Niets zo leuk als een goed gevuld peloton om tegen te koersen!”

Data voor Kopvrouwen

Inschrijven om deel te nemen aan het project kan nog tot 10 februari 2022. De selectie voor het Cycling Vlaanderen Opleidingsteam wordt bekendgemaakt op 23 februari. Het Kopvrouwentraject en het opleidingsteam gaan van start op 3 maart 2022.

Meer info op https://cycling.vlaanderen/vrouwenwielrennen/kopvrouwen