Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ladies at the Track steunt Amy

Als eerbetoon en teken van steun aan Amy Pieters nam Cycling Vlaanderen tijdens Ladies at the Track bovenstaande foto. De Nederlandse kampioene kwam eind december op trainingsstage ten val.

Ladies at the Track is een initiatief van Cycling Vlaanderen. Met vijf lessen op de wielerpiste van het Wielercentrum Eddy Merckx in Gent wil de federatie per sessie een 40-tal meisjes en vrouwen de piste laten ontdekken. De begeleiders daarbij zijn Jolien D’hoore, Wim Beirnaert, Pieter Develtere, Ken De Fauw, Marc De Fauw, Nicky Cocuyt en Catherine Wernimont. Naast Ladies at the Track is er met Kopvrouwen (workshops en trainingen) ook nog een ander initiatief van Cycling Vlaanderen om meer vrouwen op de fiets te krijgen.

Tijdens de sessie op 4 januari namen de deelneemsters en de begeleiders van Ladies at the Track een groepsfoto waarbij ze ‘AMY’ vormden. Daarmee willen ze Amy Pieters een hart onder de riem steken. De Nederlandse kampioene was eind december op trainingskamp met de Nederlandse nationale pisteselectie toen ze ten val kwam. Daarbij verloor de 30-jarige renster het bewustzijn en werd nadien geopereerd aan het hoofd in het ziekenhuis van Alicante. Momenteel wordt ze in een kunstmatige coma gehouden om de kans op een succesvol herstel te vergroten.