Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Leer bunnyhoppen als een echte stuntbiker (VIDEO)

Beu om al die coole mountainbikefilmpjes te zien terwijl je zelf met moeite over een boomwortel geraakt met je fiets? Bekijk dit filmpje van GMBN en voor je het weet kun je bunnyhoppen als de beste!

1. De uitgangspositie is dezelfde als bij een manual (het voorwiel omhoog laten komen enkel door je gewicht naar achteren te verplaatsen): daarvoor sta je recht, pomp je je gewicht in de fiets (zodat de vering wordt ‘geladen’) en daarna breng je je kont en heupen naar achteren, zodat het voorwiel automatisch omhoog komt. Je lichaam neemt hierbij een L-vorm aan. Let op: hef je voorwiel niet op met je armen.

2. Eens het voorwiel omhoog is, hoef je enkel nog recht te staan en je gewicht naar voren te brengen om het achterwiel omhoog te laten springen. Let op: als je klikpedalen gebruikt, is het niet de bedoeling dat je het achterwiel met je voeten omhoog trekt, want dan krijg je geen vloeiende beweging en kun je in de problemen komen als je over een obstakel wilt springen.

3. Oefenen doe je door een stok of tak op de grond te leggen en er traag naartoe te rijden, de manual-beweging te doen (om het voorwiel erover te krijgen) en daarna de ‘sprong’ met het achterwiel (zodat ook dat de tak niet raakt).

4. Lukt dat steeds beter, dan kun je eerst wat sneller beginnen te rijden naar de stok en daarna ook werken aan je timing. Om er één vloeiende beweging van te maken, moet je rechtkomen wanneer het voorwiel nog niet op zijn hoogste punt is.

5. Problemen om het achterwiel omhoog te krijgen? Oefen dan alleen het laatste deel van de beweging: begin vanuit de positie waarbij je over het achterwiel hangt, en breng dan je heupen naar voren en omhoog. Daarna moet je gewoon nog alle bewegingen aan elkaar schakelen tot één vloeiende bunnyhop.