Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Legende van Bordeaux-Parijs herrijst voor recreanten

35 jaar na de laatste profversie van de langeafstandskoers Bordeaux-Parijs komt er van 30 mei tot 1 juni 2014 een recreantenversie van deze legendarische ultrarace.

Op 30 mei worden 1000 à 1500 fanatieke wielertoeristen verwacht in het centrum van Bordeaux voor de start van de herrijzenis van deze legendarische koers. Op 1 juni komen de eenzaten of teams van twee man (er zijn namelijk drie koersformules: wie alleen rijdt en de 610 km nonstop afwerkt binnen de 32 uur, wie dat doet in een aflossing met twee en wie er op zijn eentje langer dan 35 uur over doet) aan ten zuiden van Parijs, in de nieuwe velodroom van St Quentin in Yvelines.

De geschiedenis van Bordeaux-Parijs loopt terug tot 1891. Het is een van de oudste en langste eendagskoersen ter wereld. De afstand (600 km) zorgde dat enkel mannen van de lange adem in aanmerking kwamen voor de winst. In het tweede deel van het parcours mogen de renners gegangmaakt worden door een derny. Onder meer Jacques Anquetil schreef er geschiedenis door opeenvolgend het Critérium du Dauphiné Libéré en Bordeaux-Parijs te winnen.

De inschrijvingen gaan open op 27 juni en kosten tussen de 250 en 400 euro. Wie voor 4 oktober inschrijft geniet van een korting van 50 euro.