Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Lightwave veegt weg in plaats van af

Lightwave, vooral bekend als producent van tenten en rugzakken, heeft zijn assortiment uitgebreid met de VAP-RAP. Deze handdoek mikt door zijn lichte gewicht vooral op sporters.

Bij vele sporthanddoeken wordt bij het afdrogen het vocht letterlijk van het lichaam naar de handdoek geveegd en neemt de stof van de handdoek al het vocht volledig op. Dit heeft tot gevolg dat de handdoek zwaarder wordt, langzaam droogt en bovendien de kans op het ontstaan van bacteriën toeneemt.

Bij de VAP-RAP wordt het vocht niet direct opgenomen door de stof zelf, maar juist razendsnel verspreid over het volledige oppervlak van de handdoek. Door de handdoek vervolgens uit te wringen komt het vocht direct weer vrij.

Daardoor droogt de VAP-RAP bijzonder snel en blijft het gewicht laag. Bovendien is de handdoek dankzij een (op zilver gebaseerde) antimicrobiologische behandeling ongevoelig voor bacteriën.

Basis van de VAP-RAP ultralight towels is het Polartec polyester. Dit materiaal wordt al jaren toegepast in buitensportkleding, maar blijkt ook perfect te functioneren in de vorm van een handdoek. Het materiaal weegt slechts 140 gram/m², waardoor de handdoeken ondanks hun grootte respectievelijk slechts 40 gram (small) en 90 gram (medium) wegen. 

Beide maten zijn verkrijgbaar in de kleuren Navy en Dark Grey. De VAP-RAP ultralight towels hebben een adviesverkoopprijs van 20 euro (small) en 30 euro (medium).