Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Limburg mikt op sportieve fietsers

Limburg stond al bekend als paradijs voor de recreatieve fietsers. Nu mikt de provincie ook op de meer sportieve wielertoerist met een eigen truitje, het magazine Velodromer en een digitale fietsgids.

“We willen de recreatieve fietser blijven verwennen, maar ook sportieve ambities koesteren”, zegt gedeputeerde van Toerisme Igor Philtjens in Het Nieuwsblad. “Enkel zo blijven we een fietslengte voorsprong behouden.”

In het magazine Velodromer worden de vele gezichten van Fietsparadijs Limburg getoond. “We geven tips om afstanden te verteren, maar we fietsen ook door de tijd met Eric Vanderaerden“, licht Philtjens toe. “We willen de fietser een duwtje in de rug geven om hip en trendy in het zadel te klimmen en schotelen hem de grootste fietsuitdagingen voor.

Met de digitale fietsgids kunnen fietsers een gepersonaliseerd aanbod op maat uitwerken. Via de website van Toerisme Limburg worden ook de meest intrigerende Limburgse fiets- en wielerverhalen samengebracht.

“Fietsers kunnen vanaf dit jaar in het wiel van bekende Limburgse Flandriens kruipen”, zegt Philtjens. “Tal van nieuwe themafietstochten leiden immers doorheen de rijke Limburgse fiets- en wielergeschiedenis, en dit onder meer vanuit het Circuit Zolder, de wielertempel van Fietsparadijs Limburg.”
 
Op Hemelvaartdag 9 mei wordt net zoals vorig jaar de Ronde van Limburg gereden. Nieuw is dat wielertoeristen in de voormiddag zelf de ronde kunnen rijden.