Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Loes Sels: ‘Bogense moet me liggen’

Loes Sels is aan het beste seizoen van haar carrière bezig, met veel podiumplaatsen in grote crossen, maar vooral heel veel regelmaat. Voor het februarinummer van cycling.be magazine sprak ze met Erwin Vervecken. We geven er nog twee filmpjes van het WK-parcours in Bogense bij.

Loes, proficiat met je tweede plaats op het BK.  Ben je daar tevreden mee of zie je het als een gemiste kans?
“Ik ben uiteraard wel tevreden, maar toen ik achteraf de beelden bekeek, zag ik toch nog gemiste kansen om het Sanne moeilijk te maken.  In vergelijking met de mannen daags nadien waren er bij ons op die schuine kanten nog geen gootjes gereden waardoor iedereen veel meer fouten maakte.”

Was je zenuwachtig voor de wedstrijd?
“Ik ben vaak zenuwachtig geweest voor zo’n kampioenschap, maar deze keer was ik voor het eerst heel rustig en geloofde ik wel in mijn kansen.  Ik had op zich ook niks te verliezen en heb al een goed seizoen achter de rug.  Als ik tweede werd achter Sanne, dan was het goed. Had ik haar kunnen kloppen, dan was het nog beter. Maar in tegenstelling tot Sanne, die wél moest winnen, reed ik zonder druk rond.”

Je bent dit jaar aan je beste veldritcampagne ooit bezig, en dat terwijl je ondertussen 33 bent en al een hele carrière achter de rug hebt. Vanwaar die ommekeer?
“Ik denk dat alles een beetje in z’n plooi is gevallen deze winter. De kindjes zijn al wat ouder en hebben niet meer zo veel zorg nodig. Bovendien heb ik voor het eerst gefocust op de details. Sinds dit jaar word ik ook op trainingsvlak begeleid door mijn dokter Sam Vermeire, en hij heeft me bepaalde trainingen doen afwerken die ik vroeger misschien niet genoeg ter harte nam of niet zo belangrijk vond. Ik heb bijvoorbeeld veel meer core stability-oefeningen afgewerkt, waardoor ik nu veel meer buikspieren heb dan voor mijn zwangerschap.”

Het WK komt eraan. Jij werd vorig jaar zesde tijdens de Wereldbekermanche in Bogense. Gezien jouw huidige conditie droom je allicht van meer?
“Ik hoop inderdaad beter te doen dan vorig jaar. De cross moet me in principe liggen, al zal veel afhangen van de weersomstandigheden. De kans op sneeuw is naar verluidt relatief groot, dus dan hangt het ervan af of het een ijsbaan of een modderpoel wordt. Ik hoop in ieder geval niet op ijs, want dan slinken mijn kansen. Als ik mag kiezen, dan ga ik voor een ouderwetse moddercross met veel loopwerk.”

Lees het volledige interview in het februarinummer van cycling.be magazine, nu in de winkel! Of lees HIER online verder via Blendle.

Ontdek hier het parcours van het WK in Bogense: