Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

LOOK verbindt naam aan Marmotte Granfondo Series

LOOK Cycle wordt de titelsponsor van de LOOK Marmotte Granfondo Series, de verzameling van drie van de meest unieke Granfondo's in Frankrijk en - sinds dit jaar - ook Oostenrijk. Daar vindt op 17 juni de LOOK Marmotte Hochkönig plaats.

LOOK Cycle, de marktleider in klikpedalen en carbon fietsen en onderdelen, wordt de exclusieve naamsponsor van de Marmotte Granfondo Series, een organisatie van Golazo. Die Series verzamelt drie iconische Granfondo’s: de oer-Marmotte Alpes op 2 juli, de Marmotte Pyrénees op 27 augustus en de nieuwkomer, de Marmotte Hochkönig op 17 juni in Oostenrijk.

“We zijn erg blij om meer dan 10.000 gepassioneerde fietsers te mogen verwelkomen op onze events. Fietsers die stuk voor stuk hun grenzen verleggen om boven op de cols te finishen in de diverse Marmotte-events. Bij Look zijn onze ingenieurs en medewerkers elke dag in de weer om unieke producten te bedenken en uit te werken voor elk type fietser. De Look Marmotte Alpes zal de perfecte gelegenheid zijn om ons gamma voor 2018 te lanceren, met legendarische bergen als de Glandon, Télégraphe, Galibier, Lautaret en de mythische klim van Alpe d’Huez”, zegt Federico Musi, CEO van LOOK Cycle.

“Er is een perfecte link tussen LOOK en de Marmotte Granfondo, het zijn allebei sterke Franse merken met een internationale uitstraling. Wij zijn dan ook heel trots dat LOOK zich wil linken aan de LOOK Marmotte Granfondo Series”, aldus Christophe Impens, Managing Director International Cycling van Golazo sports.

Marmotte – een begrip voor elke fietser

De allereerste Marmotte kwam er in 1982 op vraag van Alpe d’Huez om het zomerseizoen op gang te schieten. Al gauw werd de wielerafspraak tijdens het eerste weekend van juli een klassieker en de referentie voor vele fietsers in en buiten Frankrijk. Het concept werd al met succes vertaald naar de Pyreneeën en vanaf dit jaar ook naar de Oostenrijke Alpen. Daar start de Look Marmotte Granfondo Series 2017 op 17 juni met de Marmotte Hochkönig.

LOOK Marmotte Gran Fondo Series 2017

LOOK Marmotte Hochkönig: 17 juni – Oostenrijk

LOOK Marmotte Alpes: 2 juli – Bourg d’Oisans, Frankrijk

LOOK Marmotte Pyrénées: 27 augustus – Frankrijk